• 瀏覽: 3,065
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-14 10:30 AM 發表

我都希望唔會啦!以中國軍力自保還可,侵略就真難以...
中國國防一向以自保為主,不過自開始自建 CV 開始,你會預期中國會慢慢走向"世界軍隊"之路。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-13 06:14 PM 發表

唔係撐唔中問題,事實係老尾山寨山j20出黎。姑勿論拍戲練習靶機都好啦!點解佢要山寨j20呢?點解佢又唔山寨心神呢?據聞心神有變形能力喎!😆唔通老尾無能力做到飛機變機械人?!😆如果真係咁...日本嘅戰機製造技術絕對係世界身第一啦!👻
下圖只作參考!😆 ...
吓,點解會造架心神呀?飛緊啦?有幾多隻呀?連顏色都係試驗原型機

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-14 10:30 AM 發表
我都希望唔會啦!以中國軍力自保還可,侵略就真難以...
基本上中共國內沒人會承認中共能侵略別國,但事實上有看歷史的人就會開始覺得中共愈來愈像納粹德國

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-14 10:10 AM 發表

當然機師嘅技術同作戰經驗都好緊要,如果個機師能全面運用機戰優點,已經可以打高一班啦!就好似越戰咁韱6(或者叫米格19啦!)可以擊落F4一樣啫! ...
米格機有甜頭是越戰的初期,
美帝當時太依靠導彈,但係當年科技根本未能有效運用,
所以美機開始加機炮及加強機師訓練,
之後米格機已沒有奇蹟出現了!
越戰大部分的美帝戰機,都是由防空炮火撃落的!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-14 10:10 AM 發表
當然機師嘅技術同作戰經驗都好緊要,如果個機師能全面運用機戰優點,已經可以打高一班啦!就好似越戰咁韱6(或者叫米格19啦!)可以擊落F4一樣啫! ...
其實北越主要用的是Mig-17和Mig-21,從中共拿到的J-6數量太少而且性能和前兩者比起來都不上不下造成飛行員普遍不怎喜歡開J-6

可能美國已經成功偷盜J-20到手。

在美國發生的, 你千萬不可以叫山寨, 一定要叫"惡搞" 或者叫"致敬"
只要在中國發生的你才叫山寨

山寨不是大陸發明的,是香港

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-12-14 10:51 AM 發表

中國國防一向以自保為主,不過自開始自建 CV 開始,你會預期中國會慢慢走向"世界軍隊"之路。
這條路還很遙遠啊!

引用:
原帖由 南宮老人 於 2018-12-14 01:13 PM 發表

吓,點解會造架心神呀?飛緊啦?有幾多隻呀?連顏色都係試驗原型機
所以我咪問點解要山寨J20囉…J15個啲唔見佢山寨嘅?

引用:
原帖由 erkc 於 2018-12-14 01:41 PM 發表

基本上中共國內沒人會承認中共能侵略別國,但事實上有看歷史的人就會開始覺得中共愈來愈像納粹德國
這個沒研究😆但我睇見美國就越來越霸道,簡直做出唯我獨尊之勢囉。

知己知彼, 百戰不殆. 美帝軍力強大係有原因既.

引用:
原帖由 eriws 於 2018-12-14 02:16 PM 發表

米格機有甜頭是越戰的初期,
美帝當時太依靠導彈,但係當年科技根本未能有效運用,
所以美機開始加機炮及加強機師訓練,
之後米格機已沒有奇蹟出現了!
越戰大部分的美帝戰機,都是由防空炮火撃落的! ...
畢竟米格19同F4相差一代,這裏有說何解米格19對F4有啲優勢。
https://kknews.cc/military/bklvpz6.html

引用:
原帖由 erkc 於 2018-12-14 04:24 PM 發表

其實北越主要用的是Mig-17和Mig-21,從中共拿到的J-6數量太少而且性能和前兩者比起來都不上不下造成飛行員普遍不怎喜歡開J-6
當時中國仲係好窮架!個幾十架J6我諗已經耗盡倉庫了!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-15 11:37 AM 發表
當時中國仲係好窮架!個幾十架J6我諗已經耗盡倉庫了!
J-6總產量4500+,而那時其實已經是要汰換的老機型

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]