• 瀏覽: 3,073
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-12-13 03:17 PM 發表

唔會,美軍一直有咁做,現在美國有架 Su-27 keep 得好好用作飛官單對單訓練用的。
我都唔希望打仗,打仗會死好多人,仲要係平民居多...伊拉克戰役已經有版比大家睇!當時發動戰役嘅當權事後亳無刑責要付!那場戰役影響深遠...維基都有講...

https://zh.wikipedia.org/wiki/伊拉克战争

知己知彼,平常事。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-13 18:14 發表

唔係撐唔中問題,事實係老尾山寨山j20出黎。姑勿論拍戲練習靶機都好啦!點解佢要山寨j20呢?點解佢又唔山寨心神呢?據聞心神有變形能力喎!😆唔通老尾無能力做到飛機變機械人?!😆如果真係咁...日本嘅戰機製造技術絕對係世界身第一啦!👻
下圖只作參考!😆 ...
己經點了心心

引用:
原帖由 @海東青 於 2018-12-13 08:53 PM 發表

己經點了心心
感謝啊!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-13 03:12 PM 發表
其實已有先例,二戰時佢執左架零式返摸佢嘅性優劣作出針對性戰略,從而反販為勝。但當時日本係作出侵略,有必要了解敵方軍力。但現在大平盛世你做這個動作...是否要話比人聽我要挑起戰爭呢? ...
古賀零戰的重要性其實沒你說的那麼大
其實美國在拿到古賀零戰前,前線的部隊就已經有針對性的戰術;
當中最有名的Thach Weave就是首次在中途島戰役使用,時間比拿到古賀零戰還要早
只是拿到古賀零戰摸清其性能後方才確定把那些戰術做成教範拿去教新人

事實上美國其實也有從盟友拿了一堆東西來測試,英國的噴火、17pdr等等美國全部都有很仔細的測試紀錄

美國海陸發聲明,話件模型係用黎訓練官兵

合理解釋係美國有攻擊地上 J-20 計劃,即係老解打雀巢翻版,用黎訓練空中 VID

"中國研發的新一代殲-20,上月在廣東珠海首次亮相"

不如叫美帝配上頂級發動機、航電、機身物料及隱身塗料,
然後大陸向美帝採購幾百架美版J20,
咁大陸就唔洗搞發動機搞到一鑊粥之餘,
仲可以減少中美逆差幾百億美元添!

整架飛機有幾難,好似買模型咁,組裝機件,一對引擎,九成似20,人地有嘅嘢,你未必有,你有嘅嘢,人地都識整,3D打印技術。

引用:
原帖由 機龍 於 2018-12-14 12:40 AM 發表
美國海陸發聲明,話件模型係用黎訓練官兵

合理解釋係美國有攻擊地上 J-20 計劃,即係老解打雀巢翻版,用黎訓練空中 VID
所以我前帖有講,佢咁係咪想同人我要挑起戰爭囉…

引用:
原帖由 eriws 於 2018-12-14 03:03 AM 發表
不如叫美帝配上頂級發動機、航電、機身物料及隱身塗料,
然後大陸向美帝採購幾百架美版J20,
咁大陸就唔洗搞發動機搞到一鑊粥之餘,
仲可以減少中美逆差幾百億美元添! ...
其實中國一直都想同美國買軍火,只係美國唔肯啫!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2018-12-14 07:02 AM 發表

所以我前帖有講,佢咁係咪想同人我要挑起戰爭囉…
都話唔關事,老解早前都在某地方劃隻航艦出來俾人訓練轟炸,你又會唔會話中國又想挑起戰爭?知彼知己百戰百勝啊。

引用:
原帖由 erkc 於 2018-12-14 12:01 AM 發表

古賀零戰的重要性其實沒你說的那麼大
其實美國在拿到古賀零戰前,前線的部隊就已經有針對性的戰術;
當中最有名的Thach Weave就是首次在中途島戰役使用,時間比拿到古賀零戰還要早
只是拿到古賀零戰摸清其性能後方才確定把那些戰術做成教範拿去教新人

事實上美國其實也有從盟友拿了一堆東西來測試,英國的噴火、17pdr等等美國全部都有很仔細的測試紀錄 ...
當然機師嘅技術同作戰經驗都好緊要,如果個機師能全面運用機戰優點,已經可以打高一班啦!就好似越戰咁韱6(或者叫米格19啦!)可以擊落F4一樣啫!

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-12-14 10:07 AM 發表

都話唔關事,老解早前都在某地方劃隻航艦出來俾人訓練轟炸,你又會唔會話中國又想挑起戰爭?知彼知己百戰百勝啊。
我都希望唔會啦!以中國軍力自保還可,侵略就真難以...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]