• 瀏覽: 34,033
  • 回覆: 330
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-12-12 06:55 PM 發表
嚟緊大把人會轉晒用 數碼通 Smartone 去避過監控及中共魔爪! ...
中共要在港監聽唔需要經電訊商

誰說用美國的就不會被監控?

中共得閒監控小市民?  另一方面,如果行得正,企得正,怕乜監控呢?

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-12-12 06:55 PM 發表
華為孟晚舟一案,一石擊起千重浪,隨時影響香港5G發展,現時香港僅有數碼通(0315)獨善其身,沒有選用華為,在給予消費者信心方面,跑贏一班只用華為作通訊設備的電訊商。

香港主要電訊商有李嘉誠和記電訊(0215)旗下3香港、中移動(0941)的CMHK,以及李澤楷旗下香港電訊(6823)的csl、1010與SUN Mobile品牌,估計合共市佔率逾八成,但可怕的是,上述公司全數也使用華為的通訊設備 ...
數碼通係我用過最差既電訊商之首,營商手機跟新地可所謂如出一轍,曾幾何時推出無限上網,不過用過某個數量就自動龜速,當時是真的是無限上網不是現時那些到上限就換128mb那些,還記得當年職員還敢說肯定冇做手腳,火火地自己同自己講,我有生之年一定不再用這個數碼通,自了電訊數碼後,月費平一大折,上網也是無限上,只是到用量上限後會變為128mb, 但仍有基本通訊上網能力,人家名馬實價,唔會玩陰招,好過數碼通N倍,唔會一肚氣

引用:
華為孟晚舟一案,一石擊起千重浪,隨時影響香港5G發展,現時香港僅有數碼通(0315)獨善其身,沒有選用華為,在給予消費者信心方面,跑贏一班只用華為作通訊設備的電訊商。

香港主要電訊商有李嘉誠和記電訊(0215)旗下3香港、中移動(0941)的CMHK,以及李澤楷旗下香港電訊(6823)的csl、1010與SUN Mobile品牌,估計合共市佔率逾八成,但可怕的是,上述公司全數也使用華為的通訊設備 ...
腦殘歪理!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-12-12 07:04 PM 發表
香港本身就係中共下嘅地方,不如快撚啲移民啦,硬膠仔!
樓主應該係學生,不如祝佢學業進步哪

咁有本事就唔好用國貨食過貨

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2018-12-12 07:23 PM 發表

要轉去數碼通……!……
心中有鬼

引用:

怪吾知數碼通訊號咁差啦.終於有問案了.

引用:
原帖由 songsong17 於 2018-12-12 07:26 PM 發表
唔怪得咁貴又唔係快
有用都知佢最快

有時對住呢啲傻仔真係講多句都覺多舊魚,費事教精人

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2018-12-12 08:37 PM 發表

怪吾知數碼通訊號咁差啦.終於有問案了.
返大陸麻麻
係香港好過中移幾條街

咁樣寫,証明的記者水平有限。

以後換機一定轉華為!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]