• 瀏覽: 34,039
  • 回覆: 330
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-12-12 06:55 PM 發表
華為孟晚舟一案,一石擊起千重浪,隨時影響香港5G發展,現時香港僅有數碼通(0315)獨善其身,沒有選用華為,在給予消費者信心方面,跑贏一班只用華為作通訊設備的電訊商。

香港主要電訊商有李嘉誠和記電訊(0215)旗下3香港、中移動(0941)的CMHK,以及李澤楷旗下香港電訊(6823)的csl、1010與SUN Mobile品牌,估計合共市佔率逾八成,但可怕的是,上述公司全數也使用華為的通訊設備 ...
唔怪得數馬通成日出事

呢間野一入電梯,手機即斷線,出電梯要等幾分鐘先去返LTE,垃圾電訊公司。

不如以後不要再用電話,改用白鴿啦

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-12-12 06:55 PM 發表
華為孟晚舟一案,一石擊起千重浪,隨時影響香港5G發展,現時香港僅有數碼通(0315)獨善其身,沒有選用華為,在給予消費者信心方面,跑贏一班只用華為作通訊設備的電訊商。

香港主要電訊商有李嘉誠和記電訊(0215)旗下3香港、中移動(0941)的CMHK,以及李澤楷旗下香港電訊(6823)的csl、1010與SUN Mobile品牌,估計合共市佔率逾八成,但可怕的是,上述公司全數也使用華為的通訊設備 ...
你到底想表達咪。。。。。我覺得你前後矛盾喔

樓主無知可笑,華為5G技術老美都驚,數碼通係香港唔用,將來好多人轉用數碼通,痴線嘅有5G唔用,用4G?清醒D啦,

乜4G美國佬唔可以竊聽咩,低𠃊能。

引用:

J少啲啦,梨就黎4啦

引用:
原帖由 三寸天堂 於 2018-12-12 08:01 PM 發表
不如以後不要再用電話,改用白鴿啦
哈哈哈,佢應該唔識咁深概嘢,睇佢寫的嘢狗屁不通。

樓主擺明同 SmarTone唔岩想佢死啦。

睇黎華為真係有過人之處

華為因為技術領先所以老美先玩嘢,如果數記真係唔用即係技術落後其它台啦,應該快啲轉去其他台就真        

32#話佢有LTE,即是有4G?
我重以為佢只有3G添!

smt好快用華為,放心

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-12-12 07:10 PM 發表
假數碼通 Popstore, 快D報警!!
哈哈!師兄好嘢!

而家係地鐵站,同部份商場,為咗節省成本用4.5g,都會用一間外判商,裝一個接收站,接收完到信號後再分比各電訊商。簡單講就係所有電話信號經大水喉入後再扑細分比各細水喉,而呢間分判商就係華為。即係就算你用數記,係地鐵站內,都要經華為嘅基站入咗先,再過比數記。係香港要避開華為跟本無可能。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]