• 瀏覽: 17,114
  • 回覆: 182
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 ibm1 於 2018-12-12 10:42 AM 發表
唔明有 D 身為中國人見到呢種咁噁心O既事,
都仲可以幫老尾口.
到底佢地係真正O既老尾人,
定係真心做左隻老尾狗...
睇佢地仲打中文就知乜事...  ...
法輪功之徒,或是鬼佬用翻譯軟件來充中國人,為的是分裂國人﹗
當然唔排除還有一班出賣靈魂的漢奸﹗

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-12-12 10:31 AM 發表

嘩!一定係假,日本得個億幾人竟然打敗14億人既總和
國內有大量獨角獸冇上市,
華為屬其中一間。

若果全世界都用華為5G,尾角佬就無法再偷聽全世界

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2018-12-12 10:48 AM 發表

法輪功之徒,或是鬼佬用翻譯軟件來充中國人,為的是分裂國人﹗
當然唔排除還有一班出賣靈魂的漢奸﹗
唔明佢地把口講到老尾人點叻,
然後, 原來自己係無老尾人血統,
好似信徒一樣O既忠誠,
當老尾人係神咁追隨...

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:23 AM 發表
中國股市市值   被日本超越   跌落第三

http://www.sohu.com/a/245139857_481520

日本股市市值超越中國A股

據英國《金融時報》報道,中國股市已重新被日本股市超越,從全球第二大股市跌落至第三。彭博的數據顯示,截至周四收盤,A股總市值為6.09萬億美元,日本股市總市值為6.16萬億美元。美國股市總市值高達31萬億美元 ...
1602年,荷蘭人開始在阿姆斯特河橋上買賣荷蘭東印度公司股票,這是全世界第一支公開交易的股票,而阿姆斯特河大橋則是世界最早的股票交易所,1634年荷蘭鬱金香狂熱真實反映了股票市場的風險—經濟泡沫爆破.....

香港搞北韓遊那些旅遊社員工以後要小心d,分分鐘去美國盟國轉下機都有罪.

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:22 AM 發表
大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
第一,閣下喺13億中國人口裏面只不過係一個No body,中國政府冇興趣知你嘅嘢,唔好自命不凡!
第二,蘋果同所有外國品牌Android手機夠一直監控緊你啦,又唔見你講?
閣下係奴性重鍾意要比洋人監控吖,定雙重標準呢?

引用:
原帖由 wongchis 於 2018-12-12 03:04 AM 發表
支持美國人滅蝗
咁你自己要識做

美國可恥到出曬面,証明冇辦法阻止中國掘起。

5G開發同生產都唔夠進取但貴,加埋iphoe都要抄人野,現美國電訊科技之恥囉!

引用:
原帖由 wongchis 於 2018-12-12 03:04 AM 發表
支持美國人滅蝗
老尾做到咁可恥都毫不猶豫咁支持,
枉你地仲好意思話人地個腦被洗...
你自己照下鏡睇下,
自己個腦仲識唔識思考先講?!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2018-12-12 01:05 AM 發表
冇解!
成個5G標準都起埋出來。鬼佬冇得玩,仲唔同你死過!!!
其實2G開始,通訊系統無線部份,美國都冇得玩.
但中心交換機,尤其係數據時代.CISCO玩晒..
後來3G,4G,靠既係芯片和專利權同埋蘋果手機,
賺過滿堂紅..

但5G前景,芯片被華為海思麒麟侵佔,利潤會被大幅攤薄..(唔似之前台灣聯科發,只係低階,對高階利潤無威脅)..
手機情況如是,又係華為,高階有P和MATE系列,中階手機一大堆.雖有附庸三星做第一,但蘋果個勢唔樂觀..
系統更加係,無線和核心數據交換,華為接近一半江山,中興都有能力一爭..
專利權又壟斷唔到,比較新研發既技術..
如2000年後先有既POLAR CODE,仲俾華為大幅拋離..
愈新既野.無左以前靠優勢種落既經驗..未來中國只會更加佔據主動地位...

一間華為,打殘美國蘋果,QUALCOMM,CISCO,JUNIPER,
歐州愛立信,NOKIA..
最大問題係,華為銷售唔要最大利潤,訂價在對手8成至9成價錢,去擴大市佔.
以前技術仲話左抄,右抄,落後於西方公司.
而家研發有,班工程師年輕,每年大把博士,研究生入黎發明新野,註冊專利,提升效率..
客戶要乜就先幫客戶想方案,再傾價錢..
小野幫你做左先...
美國公司點頂..

提示: 違規內容已被屏蔽
鹵味好快有黃帽子運動, 繼而各州求自決

引用:
原帖由 hindsight 於 2018-12-12 01:29 AM 發表
華為人氣急升,全世界都識華為手機了
笑了,華為用什麼系統,咪又是美國的.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]