• 瀏覽: 17,133
  • 回覆: 182
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 pimon 於 2018-12-12 02:31 AM 發表
華為之成功已成為美國心中一條刺……所以非拔掉不可,
可見之將來,
美國仍會以各種藉口打壓華為發展,
禁止美國民眾選擇華為那「美而廉」之通訊設備……反而要付出較高昂之費用才能享用5G服務,
唔知到時美國民眾會有乜嘢反應? ...
點解好野要賣得平?老鼠貨都賣得好平架

搞到我用緊三星都想轉用華為

引用:
原帖由 edgar1992 於 2018-12-12 10:22 AM 發表
搞到我用緊三星都想轉用華為
又係得個講字,點解d「愛國人士」唔肯身體力行做架

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:22 AM 發表
大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
咁又唔好,大陸妹正架,要用

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:23 AM 發表
中國股市市值   被日本超越   跌落第三

http://www.sohu.com/a/245139857_481520

日本股市市值超越中國A股

據英國《金融時報》報道,中國股市已重新被日本股市超越,從全球第二大股市跌落至第三。彭博的數據顯示,截至周四收盤,A股總市值為6.09萬億美元,日本股市總市值為6.16萬億美元。美國股市總市值高達31萬億美元 ...
嘩!一定係假,日本得個億幾人竟然打敗14億人既總和

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-12-12 10:21 AM 發表

點解好野要賣得平?老鼠貨都賣得好平架
銷售策略……一般人識條鉄咩!

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:21 AM 發表
「德國製造」聲譽全球最佳   「中國製造」排全球尾二

http://imoneymagazine.com/2017/03/30/「德國製造」聲譽獲滿分-「中國製造」全球尾二/

大家購物時,會否留意製造標籤,觀察產品由甚麼地方出產?

市場調查公司Statista最近發布國家製造排行指數(Made-In-Country-Index),調查了49個不同國家(加上歐盟)生產的產品,在全球 ...
美國人為何不改用德國製造的產品?

唔明有 D 身為中國人見到呢種咁噁心O既事, 
都仲可以幫老尾口. 
到底佢地係真正O既老尾人, 
定係真心做左隻老尾狗... 
睇佢地仲打中文就知乜事... 

引用:
原帖由 manyclicks 於 2018-12-12 10:22 AM 發表

總講監控﹗
除你的美爹外,邊個夠膽認第一﹗
連自己盟友國都監視﹗

引用:

夠薑發誓以後唔用大陸嘢,
用親即刻生 CANCER 死,
我就信你唔用...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]