• 瀏覽: 4,474
  • 回覆: 45
打仗必有損傷,計戰後會得到D咩

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-11 10:01 AM 發表
據馬來西亞《光華日報》網站12月9日報道稱,在新加坡政府發出兩份有關于領空被侵犯和海域邊界划界的抗議書后,新加坡武裝部隊宣布本月將在多個地區進行實彈射擊演習,要求公眾和船只遠離演習區。

據了解,新加坡軍隊進行大規模演習的背景是,馬來西亞和新加坡正就兩國之間的領土爭端不斷升級。據美國彭博社網站12月9日報道稱,新加坡方面聲稱馬來西亞的船只正在侵入新加坡海域,其財政部長王瑞杰在9日表示,馬來西亞 ...
地區霸權主義色彩........
坡仔盡得老美主人真傳...

新加坡根本無能力打大馬...小國有咩能力打人先...人地一封鎖你就玩完啦....

隔離個州成日想離家

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-11 10:01 AM 發表
據馬來西亞《光華日報》網站12月9日報道稱,在新加坡政府發出兩份有關于領空被侵犯和海域邊界划界的抗議書后,新加坡武裝部隊宣布本月將在多個地區進行實彈射擊演習,要求公眾和船只遠離演習區。

據了解,新加坡軍隊進行大規模演習的背景是,馬來西亞和新加坡正就兩國之間的領土爭端不斷升級。據美國彭博社網站12月9日報道稱,新加坡方面聲稱馬來西亞的船只正在侵入新加坡海域,其財政部長王瑞杰在9日表示,馬來西亞 ...
再嘈馬拉唔俾水波佬飲

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2018-12-11 11:01 AM 發表
新加坡根本無能力打大馬...小國有咩能力打人先...人地一封鎖你就玩完啦....
馬仔其實好似明朝

人多但不團結,無蛇頭帶領
結果被滿清入侵成功

同樣馬新開戰,馬仔兵鬥志應弱過新仔
(華人應不能參軍)

可能新加坡叫一句投降送新加坡國籍
班兵未打先投降

馬哈涕一上場便搞戰爭,利害了

口水戰

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-12-11 10:06 AM 發表
坡仔點會同馬仔開戰,最後咪又係用錢解決。

新加坡當兵果班真係連台灣 23K 都不如。

C兄。 新加坡有全世界最先進嘅豹2坦克, 仲有成200架添, 不過全部都擺喺馬來西亞同埋台灣。

馬來西亞唔夠新加坡打喇......

https://youtu.be/jpQWvuV1bos

新馬仔打交。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2018-12-11 11:05 AM 發表

再嘈馬拉唔俾水波佬飲
YOO...使乜驚,HK有大班磚材幫佢諗海水化痰計劃......

tvb星馬頒獎典禮還辦不辦

引用:
原帖由 大添二 於 2018-12-11 10:54 AM 發表
打仗必有損傷,計戰後會得到D咩
一打就是大戰

因水源問題,新加坡不搶奪水源,戰後都會死

新仔有美國最新軍備,馬拉人又不介意改新加坡國籍,應無鬥志

戰後在美國幫助下,切割部份土地當賠償(科威特同理)

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-11 10:43 AM 發表

變相推動陸上經濟帶
緬甸讚好...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]