註冊 登入

[國際新聞評論] 正妹女大生獨遊紐西蘭慘遭殺害棄屍荒郊

正妹女大生獨遊紐西蘭慘遭殺害棄屍荒郊 E-mail 此主題給朋友

英國一名22歲正妹背包客日前跟團南美洲旅行6個星期,隨後又自助旅行紐西蘭為期2星期,但就在旅行途中,慘遭殺害棄屍郊區,遺體於今日被發現,警方也掌握到一名26歲男子,隨即將人逮捕到案。

澳洲同紐西蘭近年的治安真係差咗好多, 去旅行最好都不要單獨一人
RIP

新聞來源連結:
https://www.ettoday.net/news/20181209/1326638.htm

精選樓盤
係咪輪流做愛後殺害?

回覆 引用 TOP

紐西蘭唔夠500萬人但兇殺案都唔算少

大陸新移民太多 . 

背包客已成罪犯新目標

年青人血氣方剛太性急了,激進等同自殺...

回覆 引用 TOP

琴日仲有人話有免費醫療,好正喎。

其實犯罪率好高,只係港人好多都係盲。
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-11 09:21 AM 發表

紐西蘭唔夠500萬人但兇殺案都唔算少

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:被監控會員253,ASoIaF,133331628
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩
RIP
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-11 09:12 AM 發表

英國一名22歲正妹背包客日前跟團南美洲旅行6個星期,隨後又自助旅行紐西蘭為期2星期,但就在旅行途中,慘遭殺害棄屍郊區,遺體於今日被發現,警方也掌握到一名26歲男子,隨即將人逮捕到案。

澳洲同紐西蘭近年的治安真係差咗好多, 去旅行最好都不要單獨一人
RIP

新聞來源連結: ...

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:被監控會員253,ASoIaF,133331628
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩

回覆 引用 TOP

女仔一個人去旅行就幾時都咁危險架啦,你估全世界都係好人?一萬人中有一個壞人都足以將你先姦後殺!所以唔該點都搵個伴啦!

回覆 引用 TOP

人類是世上凶殘之首,又一証明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-12-11 09:24 AM 發表

大陸新移民太多 . 
唔係佢地做,唔好幫人撒賴!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-12-11 09:24 AM 發表

大陸新移民太多 .  
唔理性既仇恨令人像白痴

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。
天在看 !!

回覆 引用 TOP

引用:

大陸新移民太多 .  
澳纽本来就係欧洲罪犯嘅流放之地,黑大陆都要有D常识好冇?

回覆 引用 TOP

去邊都要注意自身安全架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-12-11 09:30 AM 發表

琴日仲有人話有免費醫療,好正喎。

其實犯罪率好高,只係港人好多都係盲。

...
選擇性失明,。

回覆 引用 TOP

rip

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。