• 瀏覽: 1,548
  • 回覆: 14
英國一名22歲正妹背包客日前跟團南美洲旅行6個星期,隨後又自助旅行紐西蘭為期2星期,但就在旅行途中,慘遭殺害棄屍郊區,遺體於今日被發現,警方也掌握到一名26歲男子,隨即將人逮捕到案。

澳洲同紐西蘭近年的治安真係差咗好多, 去旅行最好都不要單獨一人
RIP

新聞來源連結:
https://www.ettoday.net/news/20181209/1326638.htm

紐西蘭唔夠500萬人但兇殺案都唔算少

大陸新移民太多 . 

背包客已成罪犯新目標

琴日仲有人話有免費醫療,好正喎。

其實犯罪率好高,只係港人好多都係盲。
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-11 09:21 AM 發表
紐西蘭唔夠500萬人但兇殺案都唔算少

RIP
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-11 09:12 AM 發表
英國一名22歲正妹背包客日前跟團南美洲旅行6個星期,隨後又自助旅行紐西蘭為期2星期,但就在旅行途中,慘遭殺害棄屍郊區,遺體於今日被發現,警方也掌握到一名26歲男子,隨即將人逮捕到案。

澳洲同紐西蘭近年的治安真係差咗好多, 去旅行最好都不要單獨一人
RIP

新聞來源連結: ...

女仔一個人去旅行就幾時都咁危險架啦,你估全世界都係好人?一萬人中有一個壞人都足以將你先姦後殺!所以唔該點都搵個伴啦!

人類是世上凶殘之首,又一証明

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-12-11 09:24 AM 發表
大陸新移民太多 . 
唔係佢地做,唔好幫人撒賴!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-12-11 09:24 AM 發表
大陸新移民太多 .  
唔理性既仇恨令人像白痴

引用:
大陸新移民太多 .  
澳紐本來就係歐洲罪犯嘅流放之地,黑大陸都要有D常識好冇?

去邊都要注意自身安全架啦

rip

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]