• 瀏覽: 5,129
  • 回覆: 54
+5
引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-12-10 09:22 AM 發表

你哋中學校隊幾時打歐聯決賽呀?11qubit領先75qubit
人地樓主話138隻肥電B有無數錯呀

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2018-12-10 09:23 AM 發表

你搞掂你個11qubit領先宇宙既邏輯先啦

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2018-12-10 09:23 AM 發表

你連75大過11都攪唔明, 要你數三位數字真係難為咗你喎。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2018-12-9 03:38 AM 發表
華為呢單野, 不禁想起數年前MH370失蹤件事, 有冇人知道邪惡軸心國背后搞鬼?  
漢和平大叔早就係自己雜志寫左喇。老美係唯一有能力遙控波音飛機+截斷通訊既國家

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-12-10 09:28 AM 發表

.

引用:
原帖由 機龍 於 2018-12-9 15:36 發表

以億計立方米海水,點會咁易搵

諷刺嘅係月球火星地圖,解像度高過海底幾倍,地球人對海底認識比唔上宇宙
海洋有海流,而且在地球環境下有一定規律,墜入海的東西最終會被搬移到某處,不過人類還需了解海洋。

太深的海去唔到

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2018-12-10 02:06 PM 發表

海洋有海流,而且在地球環境下有一定規律,墜入海的東西最終會被搬移到某處,不過人類還需了解海洋。
我總相信沉冤會得雪,天網恢恢!

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-12-10 09:38 AM 發表

漢和平大叔早就係自己雜志寫左喇。老美係唯一有能力遙控波音飛機+截斷通訊既國家
係?好耐無看漢和 有無link或者來源看下,有興趣

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2018-12-11 12:17 PM 發表

係?好耐無看漢和 有無link或者來源看下,有興趣
好耐喇,唔記得邊一期,應該係空難後兩三個月

我睇實體雜志既

平大叔一向親美,難得暗插佢老美,所以到今日仍然記得;不過文章本身值得一讀,因為佢分析某國遙控飛機既位置同方法都好詳細

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-12-11 02:33 PM 發表

好耐喇,唔記得邊一期,應該係空難後兩三個月

我睇實體雜志既

平大叔一向親美,難得暗插佢老美,所以到今日仍然記得;不過文章本身值得一讀,因為佢分析某國遙控飛機既位置同方法都好詳細 ...
謝謝師兄

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-12-10 09:28 AM 發表

乜75唔係理論文章嚟?又Google demo嘅72QB chips達到quantum supremacy嘅low error rate?

引用:
原帖由 louis277 於 2018-12-11 05:56 PM 發表

乜75唔係理論文章嚟?又Google demo嘅72QB chips達到quantum supremacy嘅low error rate?
比較相然要用同一個CRITERIA,  你言下之意係阿里做到LOW ERROR RATE?
你點撐都改變唔到阿里大幅落後GOOGLE以至IBM既事實, 正如你隊校隊點講到係冇得同皇馬比.

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-12-11 07:05 PM 發表

比較相然要用同一個CRITERIA,  你言下之意係阿里做到LOW ERROR RATE?
你點撐都改變唔到阿里大幅落後GOOGLE以至IBM既事實, 正如你隊校隊點講到係冇得同皇馬比. ...
我唔係講比較而係指出google嘅development係72qb而且仲有好多問題要克服,
量子電腦真正實用化其實大家都未成事,要硬比較不過係五十步笑百步咁兒戲。
抝嚟做乜?

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2018-12-10 14:06 發表

衛星海圖解像度有成 2Km,而人類只探索左 1% 海洋,條路重好遠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]