• 瀏覽: 4,578
  • 回覆: 68
+8
屌你個題目睇L左好多次都唔明,睇埋內文先明

心諗,iphone發微博?即係蘋果都撐中興華為?但又捱批?

而家D記者

引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-8 02:01 PM 發表

會考中文f會唔明
我唔係F,我係文盲架,對唔住囉

引用:
原帖由 getoff123 於 2018-12-8 01:54 PM 發表

中文字咪又係中國嘅,洋奴幾時先可以寫到順暢英文,可能要等我地呢一代死晒
都未寫到
郁啲就話人洋奴

引用:
原帖由 getoff123 於 2018-12-8 01:54 PM 發表

中文字咪又係中國嘅,洋奴幾時先可以寫到順暢英文,可能要等我地呢一代死晒
都未寫到
以你咁講法
用iPhone就係西人?
用android先至係中國人?

但事實上android係美國公司編寫架喎
愛國嘅應否支持?
咁請問你用iphone定android?
以你咁講法
用一部電話需要以國家情感泥區分?
愛國寫中文?
唔愛國寫英文?

你班人民幣力量唔洗諗住轉移視線啦

為反而反,就算華為手機又係美國google嘅android

"表示自己曾嘗試放棄iPhone、試用華為手機,但發現不能適應其操作系統,於是「被迫堅持用iPhone」。"

連大陸製的黎老明都唾棄大陸貨就知咩事啦!

轉貼

引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-8 01:20 PM 發表
美澳紐早前以國家安全為由,'禁止5G網絡使用中國電訊巨華為的設備,日本昨傳出將禁止政府採購華為及中興通訊電訊設備。內地《環球時報》總編輯胡錫進今在北京舉行的該報年會開幕禮上致辭,回應了內地網民批評他在美國「封殺」中興時仍使用iPhone一事,表示自己曾嘗試放棄iPhone、試用華為手機,但發現不能適應其操作系統,於是「被迫堅持用iPhone」。

https://fs.mingpao.com/in ...
呢條賣國狗都白能痴,係呢隻賣國狗唔習慣用大美國谷歌出品安卓系統,邊忽關華為事? 講的咁既野仲話係學者,如果中共真係咁獨權邪惡,應該第一時係天安門當眾斬佢頭,以宣示妖言惑聽及賣國賊下場。

引用:
原帖由 helloling 於 8/12/2018 13:20 發表
美澳紐早前以國家安全為由,'禁止5G網絡使用中國電訊巨華為的設備,日本昨傳出將禁止政府採購華為及中興通訊電訊設備。內地《環球時報》總編輯胡錫進今在北京舉行的該報年會開幕禮上致辭,回應了內地網民批評他在美國「封殺」中興時仍使用iPhone一事,表示自己曾嘗試放棄iPhone、試用華為手機,但發現不能適應其操作系統,於是「被迫堅持用iPhone」。

https://fs.mingpao.com/in ...
真心好笑   

呢條友係咪共產黨員?

其實iphone邊怱唔係中國制造吖
都唔明班愛國嘅做乜咁討厭

反觀華為
砌機一部
直頭係一部聯合國産品
南韓日本德國台灣…

最大的問題是蘋果的機-基本上不會發熱,而且用電量少

同大陸唔用紅旗 要用微軟一樣 都係戇99

部內地版安卓黎香港係麻煩在好多  apps 只有國際版安卓才可下載 

而 iphone 就冇呢個問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]