• 瀏覽: 6,411
  • 回覆: 102

貓有九條命 官仲巴閉 有九百九十九吧口

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-12-8 07:05 AM 發表
你又唔係豬。
你知柒豬海滴幾多?

樓主你呢D吾合理比喻
例如某君自己吾殺人,但佢吾反對其他人殺人;又或者自己吾偷吾搶,但佢吾反對其他人又偷又搶;的確吾妥當噃

即係佢唔會d自己老母,但係人哋要dklm佢唔會反對。

引用:
原帖由 win888 於 2018-12-8 08:27 AM 發表
樓主你呢D吾合理比喻
例如某君自己吾殺人,但佢吾反對其他人殺人;又或者自己吾偷吾搶,但佢吾反對其他人又偷又搶;的確吾妥當噃
笑死禾啦…………………

又要玩舉例子嗎?? 上面已經有ching 完敗你

引用:
原帖由 win888 於 2018-12-8 08:27 AM 發表
樓主你呢D吾合理比喻
和尚戒色是第一清規 咁就全世界刀不是和尚了 因佢自己守色戒 冇反對人類要守

他們心裡面想怎樣,大家心照不宣吧?
相信中共有針對你們的名單,兼且日夜監視。

如果不是一國兩制,早就死在獄中還可以在傳媒面前廢噏?

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-12-8 08:56 AM 發表

和尚戒色是第一清規 咁就全世界刀不是和尚了 因佢自己守色戒 冇反對人類守
神經病
立法會議員有責任守護基本法以及一國兩制
你個例子跟本有漏洞
我問你, 一個自己反貪污, 但又唔反對其他人貪污既人可唔可以加入ICAC?
OR 一個自己唔爆格既人, 但又唔反對其他人爆格可唔可以加入警隊?
OR 一個自己唔打7 D傻既黃絲(好似樓主咁)既人, 但又唔反對其他人打7 D傻既黃絲可唔可以加入警隊?

立法會議員本身就有責任透過立法阻止港獨/他人搞港獨, 你支持他人搞港獨已經有違立法會議員既責任
你個和尚例子, 個告尚係冇責任去反對其他人做愛, 你係咪以為自己聖母轉世啊?

支持港毒的老美走狗係抵死

朱西!有D骨氣啦!係港毒L就認係港毒L啦!為果10皮人工就遮遮掩掩!死毒L!

引用:
原帖由 hindsight 於 2018-12-8 09:50 AM 發表
正確來說,他身為和尚在行動上雖然不做愛,但不反對其他和尚為反教意走去做愛,即理念破界已經無資格做和尚,繼續下去都只是浪費時間
梨既想法 貢禾諗人類在數千年前已絶種啦

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-12-8 07:05 AM 發表
不做愛只是和尚的決定,香港並冇禁止做愛,做不做愛只是個人既事。
但香港有禁止港獨,港獨行為,係全香港既事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]