• 瀏覽: 1,341
  • 回覆: 17
+3
已年屆74歲的傳奇人物梁美春,坐擁巨額身家卻喜以拾荒為生,她現時仍舊過着「瞓街」和拾荒的簡樸生活。因為法官品評其纏訟十年

燒錢

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181206/bkn-20181206231227029-1206_00822_001.html?refer=hn1

但她又說:「好過輸咗要畀律師費(對方)....,我打到山窮水盡!」

無錢何來公義?

引用:
原帖由 sme 於 2018-12-7 05:23 PM 發表
已年屆74歲的傳奇人物梁美春,坐擁巨額身家卻喜以拾荒為生,她現時仍舊過着「瞓街」和拾荒的簡樸生活。因為法官品評其纏訟十年

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181206/photo/bkn-20181206231227029-1206_00822_001_01b.jpg?20181207052730

燒錢

新聞來源連結:
https://hk.on ...
唔租屋已經慳好多,如果還有租收想窮都難。

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2018-12-7 08:06 PM 發表

唔租屋已經慳好多,如果還有租收想窮都難。
正梁刁婦。

點解唔搵公民黨?

衙門八字開,有理無錢莫進來

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-12-10 12:35 PM 發表
x2

律司費真係唔知點計, 下下幾百萬, 我輸左佢無咁嬲 . 

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-12-10 12:35 PM 發表
古今一樣

香港的司法制度就是為有錢人服務, 我還是比較信任我國的人民法丸. 

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-12-10 10:26 AM 發表
點解唔搵公民黨?
義務律師??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-12-11 10:18 AM 發表
義務律師??
上鏡義務
其餘每堂計

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-12-11 10:35 AM 發表

上鏡義務
其餘每堂計
oh no....

正義人士,做得過。

附件

picture 1.png(492.46 KB)

picture 1.png

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]