• 瀏覽: 48,011
  • 回覆: 685
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 gto1234 於 2018-12-7 02:58 AM 發表
原來加拿大係美國一個省嚟架?美國叫引導唔係粗暴干涉別國內政?
美國、加拿大有罪犯引渡協議。睇清楚先來亂噏。

引用:
原帖由 小寶人 於 2018-12-7 08:24 AM 發表

香港和美國各有好處,起碼係香港示威唔會比警察打到仆街,香港係某d情況的確比美國好!
香港會被拖去暗角,7個黑警招呼你。

咁有錢嘅人,話冇外國護照都唔信啦!玩政治真係美國高招,唔通中國真係派戰狼救你?

引用:
原帖由 613424 於 2018-12-7 03:21 AM 發表
如果真係持有加拿大護照啦即係抵撚死喎😂
中國從來不承認雙國籍嘅嘛。😂
中國一啲特權人士又露光了
小朋友,法輪功支部台灣的深綠報章的報導都好信既.......

拘捕和拘留是兩回事。 如真是持加拿大護照即是加拿大公民喇,加拿大拘捕自己公民而理由竟要保密不能向傳媒透露,納粹政府呀

引用:
原帖由 百李挑一 於 2018-12-7 01:38 AM 發表
又傳?不如直接話佢係美國人唔關中國事啦
我真係幾信喎。
琴日聽到“華為”發生嘅聽明咁低調都覺得奇怪。明知佢老美係明屈佢,佢老竇都可以話相信美國法律。
有合理疑點。

極權國家的所謂精英份子都嚮往西方國家的民主自由。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-7 08:29 AM 發表

香港會被拖去暗角,7個黑警招呼你。
香港警察都比磚掟啦!係美國,你已經死硬!

引用:
原帖由 singch789 於 2018-12-7 08:31 AM 發表

小朋友,法輪功支部台灣的深綠報章的報導都好信既.......

拘捕和拘留是兩回事。 如真是持加拿大護照即是加拿大公民喇,加拿大拘捕自己公民而理由竟要保密不能向傳媒透露,納粹政府呀 ...
唔識字啊😂
見唔到打住“如果”嗰兩個字啊。😂

引用:
原帖由 6柒89 於 2018-12-7 01:21 AM 發表
〔即時新聞/綜合報導〕中國華為副董事長兼財務長孟晚舟在加拿大溫哥華轉機時,被警方逮捕,外傳事發時孟晚舟是持加拿大護照入境,引起中國網友輿情譁然,中國外交部發言人耿爽今(6)日對此並無證實,但也不否認。
  • http://img.ltn.com.tw/Upload/liveNews/BigPic/600_phpRwOGnT.jpg孟晚舟被爆非持中國護照入境加拿大,中國外交部未證實也不否認。(圖擷 ...
  • 國家企業代理···

引用:
    原帖由 gto1234 於 2018-12-7 02:58 AM 發表
    原來加拿大係美國一個省嚟架?美國叫引導唔係粗暴干涉別國內政?
    加拿大不嬲同美國係兩兄弟來, 關係仲親過美國日本.

你申請禁報令, 我咪用傳言, 非正式報導囉
    其實美國佬做野, 就算係屈人, 都做到好好睇, 跟足法例.
    所以話佢持加拿大護照, 可信性好高.

加拿大藉, 咁吾係中國人, 係加拿大同美國既事啦.
    美國擺到明可以講, 吾講中國事
    美國同大把國家包扣括加拿大香港, 有引渡法, 犯左美國法例, 一樣可以引渡你返美國審.

引用:
    原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-12-7 06:18 AM 發表
    加拿大係加拿大境內拘捕一個持加拿大護照既人轉交去美國,因為呢一個加拿大人涉嫌犯左國際法,中國話美國綁架左一個中國人?
    國際法由聯合國審!不是美國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]