• 瀏覽: 12,903
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
有一球就俾首期再放租,然後二按買多間,揸住兩層樓收租仲去台灣?

跟國民黨退守台灣幾十年的都得不到認同,港人社區?另類眷村?

將來就平果打平果
香港平果:移民台灣追求好生活台灣平果:新台灣人又來搶台灣人福利

引用:
原帖由 wasana 於 2018-12-7 08:54 AM 發表

有錢嗎?
會否有刑事案記錄都得架
佔中犯趕緊偷渡過台灣

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2018-12-7 01:07 AM 發表

成為「新台灣人」,大家都是為了我們下一代的將來。

【有個台灣家】
「你們香港人是怎樣可以移民來台灣的呢?」在台灣的教會中,有台灣朋友忍不住向我們查問。

我們就簡單解釋給他聽,最常見是用投資移民身份來台灣定居,投資金額是六百萬台幣,需要在台灣做生意,如無意外一年後就可以取得身份證。「你們來一年就可以成為台灣人?才六百萬就可以?原來移民台灣的門檻這麼低,怪不得現在到處都是香港人!」那台灣朋友驚 ...
香港人罵來港大陸人係蝗蟲,但同時自已又去台灣做蝗蟲,係咪精神分裂?

引用:
原帖由 wasana 於 2018-12-7 08:53 AM 發表

600萬台幣,咪大約125萬港幣?咁小就得?但香港班傑青成日在香討傻吹台灣點好,做咩重唔去呀?
去台灣玩幾日就得,傑連1.25萬都冇呀!

每年228本土都出來打外省,最美的風景是打人。

有案底未必移唔到民,要睇情況。
不過 99% 一定唔得。
引用:
原帖由 wasana 於 2018-12-7 08:54 AM 發表

有錢嗎?
會否有刑事案記錄都得架

宜家係差唔多 152 萬港幣,班傻仔邊有錢呀,咪玩啦。
引用:
原帖由 wasana 於 2018-12-7 08:53 AM 發表

600萬台幣,咪大約125萬港幣?咁小就得?但香港班傑青成日在香討傻吹台灣點好,做咩重唔去呀?

引用:
原帖由 fff888 於 2018-12-7 01:26 AM 發表
如果你話美加生活好過香港我認同,台灣算把啦同菲律賓差唔多
其實去台灣主要就係為咗住得有尊嚴,住得舒服D。香港喺住方面,如果能實現人均20平米嘅話,估計冇乜人會捨得離開香港

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-12-7 09:05 AM 發表
宜家係差唔多 152 萬港幣,班傻仔邊有錢呀,咪玩啦。
幻想一下,反共義士投奔台灣菜桶賞黃金萬兩!

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2018-12-7 01:07 AM 發表
成為「新台灣人」,大家都是為了我們下一代的將來。

【有個台灣家】
「你們香港人是怎樣可以移民來台灣的呢?」在台灣的教會中,有台灣朋友忍不住向我們查問。

我們就簡單解釋給他聽,最常見是用投資移民身份來台灣定居,投資金額是六百萬台幣,需要在台灣做生意,如無意外一年後就可以取得身份證。「你們來一年就可以成為台灣人?才六百萬就可以?原來移民台灣的門檻這麼低,怪不得現在到處都是香港人! ...
小日笨就陸沉,去嗰度把托咩?

去陪葬好去處!

係咁好就快D移過去!

過左去就唔好返來,返親香港就不得好死!死全家!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]