• 瀏覽: 939
  • 回覆: 11
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
加拿大係加拿大境內拘捕一個持加拿大護照既人轉交去美國,因為呢一個加拿大人涉嫌犯左國際法,中國話美國綁架左一個中國人?

加拿大係加拿大境內拘捕一個持加拿大護照既人轉交去美國,因為呢一個加拿大人涉嫌犯左國際法,中國話美國綁架左一個中國人?
中國有資格與人家講人權?依家響新疆集中營嘅維吾爾族男男女女又有冇人權?

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-12-7 06:23 AM 發表
乜叫國際法呀。
依家係【主子】單方面制裁伊朗乍,
晤係【國際】制裁伊朗呀。

你主子唔賣野俾伊朗,
中國賣野俾伊朗,
關你美國佬L事呀。

希望事情能夠解決

引用:
原帖由 fb666 於 2018-12-6 09:20 PM 發表
【華為高層被拘事件】
中國外交部要求立即放人
2018年12月06日 17:25

中國公民不可欺,要求美加立即放人!華為創辦人任正非長女孟晚舟疑因涉違反美國霸權對伊朗的貿易制裁,被美加拘捕。對於美加的做法,中國反應迅速,駐加拿大使館表 ...
中國唔倒,中國人唔會好!
華為唔倒,中國人一樣唔會好!

美國一天到晚拿人權問題來攻擊視為敵人的國家
事實上美國才是一個最沒有人權的國家
幹起擄人勒贖下三濫的勾當

孟晚舟沒有國際警察通緝 ,也沒有美國司法部門通緝
沒有進入美國 ,甚至只有轉機加拿大 ,就這樣捕了
倒楣的華為成了肉票 ,美國政府下流記錄再添一筆

按照這個邏輯 ,中國也能在全球逮捕波音的人 ,洛克西德馬丁的人
理由是賣軍火給台灣 ,而且美國以前也賣過軍火給伊朗

引用:
原帖由 vule2011 於 2018-12-8 04:15 AM 發表

中國唔倒,中國人唔會好!
華為唔倒,中國人一樣唔會好!
香港真係多精神科病人!

引用:
原帖由 fksimonhk 於 2018-12-8 11:45 PM 發表

香港真係多精神科病人!
你係話緊自己?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]