• 瀏覽: 16,148
  • 回覆: 153
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 觀察者一號 於 2018-12-7 12:39 AM 發表
商業上競爭沒有問題,科技由那一國發明也沒問題,問題是背後有沒有更大的國家安全隱患,若有人認為華為是一間單純的私人公司,沒有政府介入及支持,沒有背負國家的使命,去偷竊外國消息,那未免有點天真!

https://youtu.be/aK2Wuaxl0Rg ...
其實明理的人很多,只係D愚民豬雜,利害J我的國。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-12-7 12:45 AM 發表

無知真可憐,我唔洗同你討論專利佔幾多,剩係美國不斷打壓華為,手機又唔比賣,機樓又唔唔裝… 華為如果技術係容易被美國識破,美國﹑英國,澳洲同紐西蘭要驚到唔咁裝嗎?

你講嘅嘢只表明咗你反到麻木,而無視有啲國家好驚華為,但由頭到尾拎唔到證據出嚟呢個事實。 ...
我都唔使同你討論專利佔幾多,你自己有料嘅可以自己上網查,反正呢啲全部都係公開。 至於你話裝唔裝呢啲就係政治問題。  所以我本來都話喺度討論技術其實冇乜用。

至於你話攞唔到證據已經表達左你對 5G 了解有幾多有幾多。

引用:
原帖由 觀察者一號 於 2018-12-7 12:31 AM 發表
Polar碼只係5G架構中其中一個編碼標準,並非5G的全部,Polar碼不歸華為所有,是2008年由土耳其畢爾肯大學Erdal Arikan教授首次提出。我們不能在技術應用的爆發期磨滅其技術成果!

原文網址:https://read01.com/Aa2d40.html ...
我知, 不過算啦呢度基本上係討論政治而唔係討論技術。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-12-7 12:45 AM 發表

無知真可憐,我唔洗同你討論專利佔幾多,剩係美國不斷打壓華為,手機又唔比賣,機樓又唔唔裝… 華為如果技術係容易被美國識破,美國﹑英國,澳洲同紐西蘭要驚到唔咁裝嗎?

你講嘅嘢只表明咗你反到麻木,而無視有啲國家好驚華為,但由頭到尾拎唔到證據出嚟呢個事實。 ...
冇錯,真係好驚,北韓核技術又進步你驚唔驚?我相信全人類都好驚,共產黨你驚唔驚,你可能唔單止唔驚,仲要愛添。而家美國拉到佢,當然有証有據,貿易戰習大大驚唔驚?唔驚就一早唔駛傾啦!90日休戰換來即時購買美國入口,你唔會話中國又贏嘛?天真無知那一個可能是你!

引用:
原帖由 觀察者一號 於 2018-12-7 01:00 AM 發表

冇錯,真係好驚,北韓核技術又進步你驚唔驚?我相信全人類都好驚,共產黨你驚唔驚,你可能唔單止唔驚,仲要愛添。而家美國拉到佢,當然有証有據,貿易戰習大大驚唔驚?唔驚就一早唔駛傾啦!90日休戰換來即時購買美國入口,你唔會話中國又贏嘛?天真無知那一個可能是你! ...
其實唔係呢個問題....... 即係呢一剎那已經同美國一樣, 1+1 係唔係等於2都可以有得拗。最慘嗰樣嘢係有人選擇相信係 3...... 地球係平......

引用:
原帖由 ksec 於 7/12/2018 00:54 發表

我都唔使同你討論專利佔幾多,你自己有料嘅可以自己上網查,反正呢啲全部都係公開。 至於你話裝唔裝呢啲就係政治問題。  所以我本來都話喺度討論技術其實冇乜用。

至於你話攞唔到證據已經表達左你對 5G 了解有幾多有幾多。 ...
只知你覺得自己以為知好多,但無一樣嘢可以拎得山嚟做理據。唔好講技術層面?只因為你根本咩都唔知!

識小小扮代表嘅垃圾我見唔少。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-12-7 01:04 AM 發表

只知你覺得自己以為知好多,但無一樣嘢可以拎得山嚟做理據。唔好講技術層面?只因為你根本咩都唔知!

識小小扮代表嘅垃圾我見唔少。
真係唔想因為我懶, 不如你自己搵證據出嚟支持你自己嘅論點啦。 咁你咪可以糾正到我係錯囉。 你咁叻你實搵到嘅。

引用:
原帖由 觀察者一號 於 7/12/2018 01:00 發表

冇錯,真係好驚,北韓核技術又進步你驚唔驚?我相信全人類都好驚,共產黨你驚唔驚,你可能唔單止唔驚,仲要愛添。而家美國拉到佢,當然有証有據,貿易戰習大大驚唔驚?唔驚就一早唔駛傾啦!90日休戰換來即時購買美國入口,你唔會話中國又贏嘛?天真無知那一個可能是你! ...
點呀,又要扯埋去其他國家度,完全解釋唔到點解啲國家唔敢裝華為嘅嘢。

睇怕有人腦筍都未生埋,有證有據?唔記得美國屈伊拉克有大殺傷力武器,即使聯合國同核武專家去查過話無,美國都照打呢個歷史事實?

同你呢啲人真係好難討論唔到!你肯面對現實先出嚟吹啦!

引用:
原帖由 觀察者一號 於 2018-12-7 12:39 AM 發表
商業上競爭沒有問題,科技由那一國發明也沒問題,問題是背後有沒有更大的國家安全隱患,若有人認為華為是一間單純的私人公司,沒有政府介入及支持,沒有背負國家的使命,去偷竊外國消息,那未免有點天真!

https://youtu.be/aK2Wuaxl0Rg ...
呀一哥,

我明白你的想法,
但是,
西方表面上奉行(普世價值),
但實際行緊(森林法則),

也請你別太天真!

引用:
原帖由 ksec 於 7/12/2018 01:03 發表

其實唔係呢個問題....... 即係呢一剎那已經同美國一樣, 1+1 係唔係等於2都可以有得拗。最慘嗰樣嘢係有人選擇相信係 3...... 地球係平......
你知就最好,唔好成日都相一啲不能被證實嘅事當成事實,做人會好失敗!

引用:
原帖由 ksec 於 7/12/2018 01:05 發表

真係唔想因為我懶, 不如你自己搵證據出嚟支持你自己嘅論點啦。 咁你咪可以糾正到我係錯囉。 你咁叻你實搵到嘅。
我唔浪費時間喺你度,反正都當華為嘅技術同專利都係偷返嚟吧。

引用:
原帖由 116M 於 2018-12-6 10:52 PM 發表
由蘋果7+ 轉用華為p20 pro, 除了劃面比蘋果差少少,其他功能比蘋果更實用。
蘋果手機,並不是萬能無敵,自己國家嘅華為手機,也很實用。

支持華為
除了大仔,全家用一華爲。

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-6 08:58 PM 發表

毛澤東主席高瞻遠矚

有關中國核發展,可以睇一部電影《橫空出世》
以前d勁人好熱血,兩彈一星之父錢學深,佢當年大可留喺美國,富華富貴享之不盡,就係熱血之心, 佢選擇番去救國。

利申,我老竇有中華人民共和國護照,1951年在印度攞既。中華萬歲。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-12-7 01:10 AM 發表

我唔浪費時間喺你度,反正都當華為嘅技術同專利都係偷返嚟吧。
算啦我覆埋我都唔講啦。 真係睇你都reply我差啲如為你係 HKEPC 裏面某個天才 。 我從來都冇講過佢啲技術係偷番黎, FDD 同 TD MU-MIMO 華為 佢既 implementation 仲要好過 Ericsson 同 Nokia 。但係咁樣並唔代表 5G 佢地 Patents 最多, 佢哋擁有比較多 Polar 相關嘅專利亦都唔代表 Polar 係非常高價值 既專利。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]