• 瀏覽: 29,651
  • 回覆: 194
  • 追帖: 2
+2
豐澤網上商店系統星期四(6日)凌晨約2時出現故障,大批貨品低至298港元出售。消息在網上傳開後,引來市民瘋搶,2小時內將

今日凌晨有市民在網上「通報」,指發現豐澤網店疑出現故障,Apple Watch(蘋果智能手錶)僅標價298港元,向網民詢問「堅定流」。

不少網民即時上豐澤官網「查證」消息,發現一批桌上電腦、智能手機、智能電視、家庭電器等熱門商品,突然以298元「大平賣」。其中有液晶體電視原價44,990元,折扣率達0.6%!

有人趁機購入5部Apple iMac Pro(單機原價38,888元)、日立雪櫃(原價21,580元)、戴爾桌上電腦(原價24,999)等。據知,不少買家當時已收到信用卡的交易通知,惟豐澤的確認電郵則仍未發出。

究竟凶宅咁次肯唔肯哽呢單嘢? 樓主認為一定唔肯!
因為若然網站被Hack隨時可以發生類似情況, $298買一架Benz S房車甚至一座幾千呎豪宅一樣可以發生

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181206/bkn-20181206121503449-1206_00822_001.html

頂晒龍每一賠張298蚊禮券

發夢都無咁早,都係cut單退錢算數。

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:32 PM 發表
買3000蚊至可以用米有so囉

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:32 PM 發表
退錢好似仲有積分, 都算有著數

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-6 04:41 PM 發表

退錢好似仲有積分, 都算有著數
退返落信用卡應該無積分

城邦旺財都好貪心。

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:42 PM 發表

退返落信用卡應該無積分
應該仲有積分, 其實一過數信用咭公司已經扣1.5%行政費, 退款一樣要行政費, 今次凶宅都要蝕, 不過$298都係$4.5行政費

路過講兩句。
應該要發貨給買家,唔可以話糸統出錯就推卸責任。
蝕左當宣傳費,效果好過賣廣告。

股票入錯價你瘋搶就有用, 呢D 網店錯左使咩埋單呀

十九白鴿黨耳員即時出來抽水

香港人好貪心
從頭到尾香港人嘅核心價值,從來都唔係咩民主自由公義,而係貪小便宜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]