• 瀏覽: 29,650
  • 回覆: 17
  • 追帖: 2
+2
豐澤網上商店系統星期四(6日)凌晨約2時出現故障,大批貨品低至298港元出售。消息在網上傳開後,引來市民瘋搶,2小時內將

今日凌晨有市民在網上「通報」,指發現豐澤網店疑出現故障,Apple Watch(蘋果智能手錶)僅標價298港元,向網民詢問「堅定流」。

不少網民即時上豐澤官網「查證」消息,發現一批桌上電腦、智能手機、智能電視、家庭電器等熱門商品,突然以298元「大平賣」。其中有液晶體電視原價44,990元,折扣率達0.6%!

有人趁機購入5部Apple iMac Pro(單機原價38,888元)、日立雪櫃(原價21,580元)、戴爾桌上電腦(原價24,999)等。據知,不少買家當時已收到信用卡的交易通知,惟豐澤的確認電郵則仍未發出。

究竟凶宅咁次肯唔肯哽呢單嘢? 樓主認為一定唔肯!
因為若然網站被Hack隨時可以發生類似情況, $298買一架Benz S房車甚至一座幾千呎豪宅一樣可以發生

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181206/bkn-20181206121503449-1206_00822_001.html

頂晒龍每一賠張298蚊禮券

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:32 PM 發表
發夢都無咁早,都係cut單退錢算數。
買3000蚊至可以用米有so囉

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:32 PM 發表
發夢都無咁早,都係cut單退錢算數。
退錢好似仲有積分, 都算有著數

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-6 04:42 PM 發表

退返落信用卡應該無積分
應該仲有積分, 其實一過數信用咭公司已經扣1.5%行政費, 退款一樣要行政費, 今次凶宅都要蝕, 不過$298都係$4.5行政費

引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-12-6 08:00 PM 發表

估佢買滿3000先可用300禮券?
樓主估得接近只差2蚊

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-12-6 07:32 PM 發表
幾年前 MS 試過, 好似係10 蚊升 Win10, 後尾執返正, 但係比左錢既一樣 honour.
大部份Win 10 upgrade 都係免費, 成本差不多係0, 10蚊係賺咗

引用:
原帖由 咸B 於 2018-12-6 08:16 PM 發表
揾海關!
若果香港無包攬訴訟呢條例, 消費者都有得玩下, 可惜有呢例就對窮人非常不利

引用:
原帖由 咸B 於 2018-12-6 08:18 PM 發表
又或者$298比的紙紮嘅!李家啲人…………
到時佢就真係犯法

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-12-6 08:24 PM 發表

Ching, 唔記得升定係全新license, 我大把正版key, 當時只係當趣聞睇下.
就算全新都係差不多 no cost, 如果無記錯當時微記係容許翻版 upgrade 去 win 10

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-12-6 08:27 PM 發表

澳門賭場老虎機

未中大獎,一切正常

中大獎是機械壞
(無壞是不會出大獎,出了証明壞機)
澳門超仆街, 若果個個都中大獎可以話機器壞, 但偶然一個都話係機器壞就講唔通囉

引用:
原帖由 漆哥 於 2018-12-6 08:38 PM 發表
無貨,要2099年先有
好似柒色和平咁 9999年

引用:
原帖由 tmsma 於 2018-12-6 08:54 PM 發表

師兄,當時㸃解唔打官司呀,可能真糸可以400幾蚊交易喎!
Agent同業主都睇錯,抵死啦,該業主更抵死,自己層樓兼財產,應為自已大意負責!
社會,一方面要講法律,又要講白紙黑字,一方面又.........出錯當無件事!
㸃得呀,多少都要負下責任嘅! ...
法律都有一個界線: 若然錯誤係非常明顯又一眼就可以睇, 取消交易係合理做法

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2018-12-6 09:02 PM 發表
即係好似apple官網買iphone咁,你落咗單,apple都可以cut你單
香港人又唔敢吠美國公司

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2018-12-7 10:05 AM 發表

美國都試過 一定唔會認數
網購只係臨時性協議若然發生錯誤又非常明顯當然可以取消, 一直都有可以取消協議的免責條款, 係班傻仔想抓著數姐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]