• 瀏覽: 29,658
  • 回覆: 194
  • 追帖: 2
+2
系統出錯,取消交易!

打民事去追
不過律師費 隨時50倍

上係李生身上攞到着數,大家就咪發夢喇

引用:
原帖由 tmsma 於 2018-12-6 04:56 PM 發表
路過講兩句。
應該要發貨給買家,唔可以話糸統出錯就推卸責任。
蝕左當宣傳費,效果好過賣廣告。
講完廢話好走喇你,
所以話香港人貪心有樣看。
咪玩啦,條款一句“本公司有最終決定權”你什麼都無
以前Hp個網都成日出錯,開頭真係有傻9職員以咁既特價送左件野比人,後來又出錯,早就醒目左

電視劇劇情估唔到現實世界發生,有部大陸劇就是講有公司被人hack入電腦送大禮,黑客都唔知係咪睇左果套劇

100% 退錢,一係話系統故障,一係話被Hack

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-6 08:59 PM 發表

法律都有一個界線: 若然錯誤係非常明顯又一眼就可以睇, 取消交易係合理做法
個網依排成日有特價貨賣, 如果嗰啲唔知價嘅人, 以為做緊特價, 係咪可以唔除消?

以前美國DELL網上成日錯價都唔會除消啲ORDER, 都會履行合約精神

弟時嘅人買咗件野返屋企先至發現買錯野, 咁佢哋係咪可以除消交易回水呢?

引用:
原帖由 tmsma 於 2018-12-6 04:56 PM 發表
路過講兩句。
應該要發貨給買家,唔可以話糸統出錯就推卸責任。
蝕左當宣傳費,效果好過賣廣告。
咪咁貪啦

聽落似program有bugs

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-6 04:17 PM 發表
豐澤網上商店系統星期四(6日)凌晨約2時出現故障,大批貨品低至298港元出售。消息在網上傳開後,引來市民瘋搶,2小時內將

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181206/photo/bkn-20181206121503449-1206_00822_001_fb.jpg?20181206151614

今日凌晨有市民在網上「通報」,指發現豐澤網店疑出現故障,Apple Wa ...
美國都試過 一定唔會認數

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2018-12-7 10:05 AM 發表

美國都試過 一定唔會認數
網購只係臨時性協議若然發生錯誤又非常明顯當然可以取消, 一直都有可以取消協議的免責條款, 係班傻仔想抓著數姐

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-6 04:26 PM 發表
頂晒龍每一賠張298蚊禮券
畀你講中左,送$300蚊禮券

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-7 03:57 PM 發表

網購只係臨時性協議若然發生錯誤又非常明顯當然可以取消, 一直都有可以取消協議的免責條款, 係班傻仔想抓著數姐
錯, 你click submit 已經算你接受個DEAL, 電腦回應Order accept, 已經表示商店confirm 個ORDER. 仲要CHARGE埋, 已經有個合約關係

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2018-12-7 04:02 PM 發表

錯, 你click submit 已經算你接受個DEAL, 電腦回應Order accept, 已經表示商店confirm 個ORDER. 仲要CHARGE埋, 已經有個合約關係
confirmed 收到order, 唔代表接受

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]