• 瀏覽: 68,096
  • 回覆: 22
  • 追帖: 4
+9
自從貿易戰,已經無乜買美國貨,現在可能連加拿大貨都要bye bye了

引用:
原帖由 快樂的小鴨 於 2018-12-6 05:46 PM 發表

你屋企電腦同架手機用乜野系統,睇到用乜野系統記得掉佐佢呀
無再買啫,不過之前買落嗰啲唔洗掉呱!仲用得喎!乜你咁唔環保架!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-12-6 05:26 PM 發表

咁有冇反日、反韓、罷買?
喺關係唔好時都會架!

引用:
原帖由 myingwin 於 2018-12-6 09:36 PM 發表

屋企有冇電腦?
Noted

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-12-6 10:02 PM 發表

冇用
你屋企用緊啲嘢 好多嘢可能都係加拿大出產
簡單嘅紙張,厠紙,仼何木製品 例如木製傢俬
食物都有好多係加拿大出產,例如三文魚或其他魚類罐頭 ...
盡量喇!好似牛扒咁,我轉食日本了!

引用:
原帖由 onetwofour 於 2018-12-6 06:08 PM 發表

基本上所有高科技野都有美國零件入面 你個傻仔知唔知架
你首先要注意一下你個人嘅品德先!其他嘢我唔想同你討論住!

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-6 10:07 PM 發表

有冇諗過日本仔近一百年前點樣侵略屠殺中國人呀?仲買日貨?你咁賣國既?
一百年前你在生嗎?這是上一代人嘅事!而且照你的想法,咁洗唔洗多謝美國佬,否則你應該講緊日文!了!

引用:
原帖由 圓屁哥 於 2018-12-6 10:09 PM 發表

好亂呀! 現在都攪不清邊方才是我們的冤親債主!
隨心喇!我盡下力架咋!又未去到其他兄弟咁極端!

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-6 10:18 PM 發表

學大陸人話齋,一百年前既仇恨就可以忘記嗎?反美反歐反日韓是中國人與生俱來既任務,你明唔明?
請問邊位大陸人?姓甚名誰?可否舉例?定大陸人已經被你代表?

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2018-12-6 10:18 PM 發表

我就不嬲都話歐洲同亞洲各國要多謝美國
咁你有你自由的

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-6 10:24 PM 發表

邊位?哈哈哈哈,求其香討軍版搵幾位飛機文打手,就係活生生例子啦!我都係俾佢地思想感染。除非佢地唔係人啦!
咁我唔阻你打飛機,你繼續吧!

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-6 11:01 PM 發表

唔得,學習主席一席話,思想唔正確,做事就會走向歪路,國家冇肉你食、冇貨你買咩?何解要媚外成習慣?所以我打飛機同時,要對你進行思想教化 ...
我唔想跟你浪費時間!

引用:
原帖由 籠中消失的核心 於 2018-12-7 12:26 AM 發表

你有錢買美國貨高當嘢咩 你都係買返強國老翻啦!pool gay
我有冇錢唔洗攞出嚟數俾你睇架!阿所謂有錢人先生!

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-7 12:28 AM 發表

愛國思想教育,你話浪費時間?你承唔承認自己係中國人呀?
我諗唔到點解你問我就要答!

引用:
原帖由 神級對手 於 2018-12-7 12:34 AM 發表

咁你真係要問下點解你又答左我問題了!呵呵呵呵
你思想正常時的問題我盡量答,你思想唔正常時的問題我答就浪費時間了!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]