• 瀏覽: 68,125
  • 回覆: 890
  • 追帖: 4
+9
唔放人立即開火

引用:
原帖由 friendchanli 於 2018-12-6 05:36 PM 發表

原來個美國國藉係方便比人拉。真係長智識了。
多重國籍 可能係間諜

點解一個商人比人拉左要個政府口交部出來叫放人既????其他中國商人又唔出來??? 即係身有屎囉.  

叫人放人....只係你當自己係大國, 根本冇人比面你.

引用:
原帖由 masasa 於 2018-12-6 05:01 PM 發表
以前以為侵侵傻,估唔到勁成咁。侵侵一直封鎖消息,先係G20迫習總跪低買大豆減汽車稅90日停戰。完左之後再出拘捕華為大小姐事件,令你來一個措手不及,你習總夠唔夠膽即刻撕毀90日停戰,升級貿易戰報復老美呢?侵侵真係有晒部署,無啦,狗成咁,邊有得同佢玩 ...
中國太多漢奸狗賊
咁多現任高官家屬做左美國人
對中共內部瞭如指掌唔出奇

引用:
原帖由 喵一喵 於 2018-12-6 05:17 PM 發表

戰狼逃稅4億 佢而家都好唔得閒
交稅都交都冇哂錢

引用:
原帖由 老納 於 2018-12-6 04:25 PM 發表
自從貿易戰,已經無乜買美國貨,現在可能連加拿大貨都要bye bye了
你屋企電腦同架手機用乜野系統,睇到用乜野系統記得掉佐佢呀

人地依據當地法律拘捕扣留涉嫌犯罪分子,中共國唔好干涉別國內政好喎

打仗了未

引用:
原帖由 supremeabc 於 2018-12-6 04:05 PM 發表
中國今次一定唔會忍讓 ! 一定會玩大佢 !

針對華為副董事長兼首席財務官(CFO)、華為創辦人任正非女兒孟晚舟被加拿大政府扣留一事,中國外交部周四(6日)以強硬態度回應,要求加國立即放人。

中國外交部發言人耿爽在例行記者會上表示,中方已就此孟晚舟一事分別向加拿大和美國表明了嚴正立場,要求對方立即對拘押的理由作出澄清及釋放被拘押的人員,切實保障當事人的合法正 ...
人地國家的事務, 關中國乜事, 國人去到外國都要遵守人地國家的法律, 反之亦然

引用:
原帖由 $navyseals 於 2018-12-6 05:24 PM 發表

據路邊消息,喪普已經。。。
Rip

引用:
原帖由 samsam2012 於 2018-12-6 05:42 PM 發表

何志平又點算?
大細超…

引用:
原帖由 supremeabc 於 2018-12-6 04:05 PM 發表
中國今次一定唔會忍讓 ! 一定會玩大佢 !

針對華為副董事長兼首席財務官(CFO)、華為創辦人任正非女兒孟晚舟被加拿大政府扣留一事,中國外交部周四(6日)以強硬態度回應,要求加國立即放人。

中國外交部發言人耿爽在例行記者會上表示,中方已就此孟晚舟一事分別向加拿大和美國表明了嚴正立場,要求對方立即對拘押的理由作出澄清及釋放被拘押的人員,切實保障當事人的合法正 ...
每次中國外交部話嚴正交涉即代表冇事會發生

下一步扣押美軍在南海活動艦艇,因為危害中國國家安全