• 瀏覽: 32,848
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
+9
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2018-12-6 08:37 AM 發表
【本報訊】西貢一間有逾90年歷史的小學爆性侵醜聞,至少五名30年前的小學女生,指控現任訓導主任當年在學校觸摸她們的私處。警方接報後今年初將涉案訓導主任拘捕,經大半年調查及徵詢律政司意見後,前日落案控告他八項非禮罪名,下周二提堂。消息稱,事主過去啞忍不敢將事件公開,直至去年底受田徑女學員狀告教練「#M...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
"趁小息時段,以輔導或其他藉口安排小學女生到教員室與他獨處"
小息冇其他人? 勁!

引用:
原帖由 87er 於 2018-12-6 10:46 AM 發表

三十年前有D老師係教員室吸煙,
老師與老師之間閑事莫理。
受害人話明獨處

引用:
原帖由 liusing 於 2018-12-6 11:38 AM 發表
而家聽到me too都覺得煩同反感,係就即時報警啦⋯⋯搵返咸豐年間嘅嘢嚟講,一講me too就個個標籤哂男人唔啱
其實我地係應該心寒.
睇怕好快會出現一大班中學時逃學溝黑社會跟大佬嘅女受害人
集體告當時鬧過佢地嘅訓導主任.
一句METOO, 乜證據都冇就成班狗公出黎先公審男被告
睇見都驚.

引用:
原帖由 飯盒人生 於 2018-12-6 11:43 AM 發表
如果咁都入到,以後任何地方見到女人,都要彈開3尺,再唔係就要舉起雙手,唔係好易出事,手都舉起埋冇理由可以屈到用隻腳非禮佢掛
講真, 自從中二三開始識"性"走去溝女或者flirt女
點都有身體接觸
當然當時條女都接受先會做, 但依家METOO俾我睇倒原來可以過幾十年後話當時係非自願, 條仔就會俾人又拉又鎖又公審.
真係睇見都驚.

引用:
原帖由 11ccc 於 2018-12-6 11:58 AM 發表

199o前小學生不知什麼是非禮。小學生都柏教師
既然不知, 既然唔覺有野, 依家又點會咁印象深刻?
你會唔會記得十年前某個朋友同你打招呼?

引用:
原帖由 11ccc 於 2018-12-6 01:20 PM 發表

五個成年人作古仔屈這教師,有勿大仇。好多小學事我都記得,由奇是反面果個同學,那個miss仲意體罸
當日跨欄同教練又有乜仇口? 法官都判除埋底褲呢PART唔可信
佢有乜大仇要屈佢?
我地點知?

亦可以係好似你咁講記得阿SIR鍾意體罰. 但大家聚舊時傾傾下METOO就以為自己曾被性侵
GOOGLE下 pseudo memory, 呢D CASE外國好多

引用:
原帖由 11ccc 於 2018-12-6 04:59 PM 發表

不是工廠生產。教練一對一,原告當時可能理解錯,如果多一兩個女仔控告可能不一樣
乜野叫唔一樣?咁童黨殺人都唔怕啦
個個指證死者想殺人,大家都係自衛殺人
唔止一個咁講,係個個都咁講,就係事實?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]