• 瀏覽: 32,847
  • 回覆: 298
  • 追帖: 2
+9
引用:
原帖由 懷風小樹 於 2018-12-6 09:43 AM 發表

咪就係指控佢摸人囉,判有罪或冇罪就法庭處理,唔係你同我。但有冇摸過咁多人,佢地當事人心知肚明啦。
你自己話咗人哋死變態啦。。。 如果你想等法庭處理你就唔會講呢啲嘢啦

三十年後先報警?咁如果比人打劫,會唔會又三十年後先報警?

引用:
原帖由 okla123123 於 2018-12-6 09:44 AM 發表

你自己話咗人哋死變態啦。。。 如果你想等法庭處理你就唔會講呢啲嘢啦
呢度係討論區,唔係法庭,你要清楚。

為人師表

引用:
原帖由 懷風小樹 於 2018-12-6 09:45 AM 發表

呢度係討論區,唔係法庭,你要清楚。
你話人哋死變態 即係話 你根本都相信受害人 所以我咪話你未審先判囉 我好清楚呢度討論區 係你唔清楚咋

30年前的事件,即使是事實,只有事主一片之詞,其他證人可能時間太久,不知道,不記得,不清楚,警方還可以如何搜證,真會有成功入罪機會嗎?為何30年前唔出聲,間接放生被告。

引用:
原帖由 okla123123 於 2018-12-6 09:47 AM 發表

你話人哋死變態 即係話 你根本都相信受害人 所以我咪話你未審先判囉 我好清楚呢度討論區 係你唔清楚咋
咁你都係啦,你相信被告人係無辜丫嘛,咁點解唔可以有人相信受害人呢?

香港係有無罪假設😂 到底你幾認識香港法律制度? 如果咁樣畀你做法官就死啦 香港一定滅亡

Me Too 效應……

如果佢真係有咁做過,應該30年從未間斷,因為這是病態,唔會無端端好番。所以要視乎有冇最近受害者企出黎指控他。

以後男人會好唔得閒,特別係管理層同成功人事

如果5個, 甚至更多女生走出來, 呢個教師水洗都唔清,
因為女生一齊記錯/ 誤會/ 老屈的機會很低
30年來, 話唔定有好多受害人

甚至其他行業/ 地區也有越來越多的類似舉報陸續發生

引用:
原帖由 okla123123 於 2018-12-6 09:39 AM 發表

指正佢係要求警方調查 , 而唔係去走去判咗佢話佢有罪,到底你對香港法治有幾認識?
香港係寧縱勿枉
所以疑點利益歸被告
控方責任需提出證據指證
而唔係被告需提出證據證明清白

就算審完無罪,
咁樣教師都唔好受!
e家做乜都要諗諗,今日接觸手部,
三五十年後可能叫非禮。
上次有單,老斗同個女沖涼,比外婆告非禮,
有冇下文。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]