• 瀏覽: 46,996
  • 回覆: 431
  • 追帖: 5
+8
引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2018-12-5 06:09 AM 發表
中美就貿易戰達成90日臨時停火協議後,美國財長姆紐欽周一(3日)稱,美方終於看到一條「清晰道路」,可令兩國貿易逆差完全消

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20181204/photo/bkn-20181204010048881-1204_00952_001_01b.jpg?20181205032717

真定假???如果係真咪即係跪低認輸認錯!以後仲有面既???? ...
萬億?容乜易解決吖,叫姓馬後人再賣麵粉去美國,唔好講萬億,十萬億都可以解決啦。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2018-12-5 07:09 AM 發表
美國自己幻想,等於中國跪低?然後智障又可以起機!
黃色生物都封左巨嬰侵做偶像,睇下幾個黃色網台日日宣傳巨嬰侵“玩殘”中國就知道。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-12-5 06:30 AM 發表
這段消息已經給老美市場插到反艇,亦係美股大跌的原因之一。
好似係上證先係插到反艇, 由2015年下跌到而家.2007年高位都未破, 今年低位又低過2017年低位好多.

杜指跌? 2013年已破2007年高位, 今年低位比上年高位, 都只係持平.
納指現價比上年高位仲係賺緊.

你呃TVB d 財經報導員就得.

老美果邊一直出口術,唔係咁靠得住,又睇下點

引用:
原帖由 jacksingss 於 2018-12-5 07:22 AM 發表

如果?用下腦啦如果
可能人地個腦生下面,今朝太高興,最後一滴腦漿唔小心打埋出來,一地都係

細聲啲啦,可能佢食得太多熊你餅。
引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2018-12-5 06:17 AM 發表

真係有協議就唔會尾股跌800點喇, 白g

努慶接受美國財經媒體《CNBC》專訪時表示,中國官員在該場會議的論調比起過去有了明顯轉變,他們提出逾1.2兆美元額外承諾,相關細節仍需要協商。
美國財長玩告急?
急的事情要慢慢做。

你阿頭答應左,人地就開張單比你落定單⋯⋯今次有排搞
人地已經知道你中央最緊張就是台灣問題

定單可以傾但台灣得一個,無得傾。唯有屈就一下吧。

講左侵侵有排玩
班傻先信佢

引用:
原帖由 hanE 於 2018-12-5 07:54 AM 發表

跟本唔係中國唔買,係美國冇野可以買!高科技又唔敢賣!係呆灣先會買佢嘅月下貨軍備武器!不如賣咗白宮去啦!係白宮有d睇頭!中國人或者會有興趣 ...
美國賣 Ivanka Trump 我都會有興趣。。

完會後沒有一同聯合聲明,已知個會其實反咗枱

尾股琴晚跌8舊,股市都唔信你姆紐欽

乜料呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]