• 瀏覽: 38,105
  • 回覆: 299
  • 追帖: 3
+24
引用:
原帖由 pt1997 於 2018-12-4 10:43 PM 發表
烏克以為自己係西方國家
嚴格來說是的

引用:
原帖由 tony626 於 2018-12-4 10:33 PM 發表
美國連北韓都哽唔落,邊夠膽同俄羅斯撼
紙老虎又一例證

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-12-4 10:51 PM 發表
烏克蘭分西烏克蘭以烏克蘭人親西方,東烏克蘭以俄人有40%以上親俄
有可能西方國家只給有限經援給西烏,放棄東烏

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-12-4 10:40 PM 發表
好好笑~~烏克蘭這個廢柴總理,想拉北約,老糜落水,天天發夢北約+老糜會出兵,100架戰機,俄都未驚過,擺戰機在烏克蘭???傻的才會這樣做。
我反覺得老美精, 歐盟古惑, 普京贏了面子輸了裡子, 始終今日老俄不比從前, 隨了核武都無野可出手, 之前烏東都仲找緊數, 今次之後陸續有來, 而家係不停陰乾, 普京或許仲有幾年頂下但之後呢? 泄左道氣就撐唔住, 當軸心失去老俄就散, 當年從阿富汗, 東德撒軍, kgb回國, 賣武器賣錶賣家當, 做司機苦力, 唔知大家記唔記得戈巴桌夫下台前同葉利欽上台之後境況, 我睇有生之年可再看一次老俄大亂

引用:
原帖由 tony626 於 2018-12-4 10:33 PM 發表
美國連北韓都哽唔落,邊夠膽同俄羅斯撼
呢句真
要錢啫
冇著數 鬼同你打
人權 民主 得啖笑

烏妹可以嫁俄佬了

嘥哂

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-12-4 10:56 PM 發表

有可能西方國家只給有限經援給西烏,放棄東烏
根據傳媒報告如果重建東烏經濟最少每年約一百五十億美元,西方國家不想經援東烏

最好俄羅斯打完烏一氣呵成滅掉美狗,一了百了,世界真正和平啦

傻侵説………相信烏軍可戰勝俄軍……………磨菇仔傻唔哂!

引用:
原帖由 dogdogk 於 2018-12-4 10:57 PM 發表

我反覺得老美精, 歐盟古惑, 普京贏了面子輸了裡子, 始終今日老俄不比從前, 隨了核武都無野可出手, 之前烏東都仲找緊數, 今次之後陸續有來, 而家係不停陰乾, 普京或許仲有幾年頂下但之後呢? 泄左道氣就撐唔住, 當軸心失去老俄就散, 當年從阿富汗, 東德撒軍, kgb回國, 賣武器賣錶賣家當, 做司機苦力, 唔知大家記唔記得戈巴桌夫下台前同葉利欽上台之後境況, 我睇有生之年可再看一次老俄大亂 ...
會唔會有人喺後面支持俄佬搞大佢?

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-12-4 10:53 PM 發表

1904日俄戰爭,俄羅斯沙皇帝國,號稱歐洲憲兵。俾當時弱少個日本打敗。
中學教習在教授日露戰爭時不忘津津樂道:日露戰爭是現代史上一個東方的新興國家擊潰了當時一個西方的主要強國露西亞,日本開始被視為世界上一個新的強權。

而我去了蝦夷和露西亞,領隊都不約而同講日露戰爭和征露丸

其實日本是慘勝,卻因和談結果在民間不湖而引起暴動,而露國爆發了1905年革命,成為1917年革命的伏線

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-12-4 10:40 PM 發表
好好笑~~烏克蘭這個廢柴總理,想拉北約,老糜落水,天天發夢北約+老糜會出兵,100架戰機,俄都未驚過,擺戰機在烏克蘭???傻的才會這樣做。
蔡省長都日望夜望花旗軍為福摩薩而戰

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-12-4 11:04 PM 發表

中學教習在教授日露戰爭時不忘津津樂道:日露戰爭是現代史上一個東方的新興國家擊潰了當時一個西方的主要強國露西亞,日本開始被視為世界上一個新的強權。

而我去了蝦夷和露西亞,領隊都不約而同講日露戰爭和征露丸
http://lh4.ggpht.com/_fsnxlT322rE/TWbgrjVTaNI/AAAAAAAACSE/tI-TgL2F1Ps/12899 ...
日俄戰爭背後西方國家支持日本。及西方國家介入俄國內戰支持白軍,最後白軍大敗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]