• 瀏覽: 38,060
  • 回覆: 299
  • 追帖: 3
+24
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-12-4 11:35 PM 發表

現在美國同樣是最大石油出口國之一
所以兩毛兩鬥符合米國利益,日耳曼人唔敢買平價天然氣,唯有交贖金,要再強大唔一定靠自己進步,打跛其他人隻腳一樣可以做第一

無錢無油幫條鐵

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-12-4 10:27 PM 發表
 烏克蘭先挑釁,這種國家沒人敢幫。
戰鬥民族係與眾不同,話打就打尻你

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-12-5 09:31 AM 發表

智障
中國一年總進口才2萬多億美金
你都覺得中國能進口美國上萬億?
帶上你的豬腦好好想想吧
美國除了高科技不賣中國,只能賣農產品,還能有什麼賣給中國的? ...
你叻又吾會選擇性睇報導啦,打陣飛機先啦

一定祗係吞半個

老美一向用呢招離間計。挑撥烏克蘭對抗俄國,製造台,疆 ,藏,港毒,兼疏擺周邊國家壓止中國,又發起茉莉花革命分化 阿拉伯國家,出兵伊拉克,敍利亞。仲有企圖令土耳其政變等等……真正的邪惡軸心國

引用:
原帖由 山邊大大獅子 於 2018-12-5 09:21 AM 發表

最新報導中國要向美國買回萬億美元貨物,包括農產品大豆,中國加完大豆稅又買還手後又斬返自己隻手
中國一年總進口才2萬多億美金
你都覺得中國能進口美國上萬億?
帶上你的小腦好好想想吧
美國除了高科技不賣中國,只能賣農產品,還能有什麼賣給中國的?

引用:
原帖由 guydan 於 2018-12-5 09:50 AM 發表

呵呵~美國精?美國只是賤而已
由最初搞橙色革命到後來一點點同俄交惡
明裡暗裡那不見美國的橫手
搞完事而家就一句“我信你得既”就當冇事發生?
烏克蘭根本就是比美國當槍使
唔比俄咁好過既工具而已~等俄自已瓦解?
你慢慢等~而家中俄關系也更密切~兩個拍住上還真怕你老美
不過中俄關系變好還真要多謝老美你搞局~敵人的敵人就是朋友真是沒說錯 ...
精又好賤又好,美國是成功

中俄合作好表面,賣武器越南印度靚D,大陸人都唔係幾信北極熊,專搵中國笨,北方有好多土地仲係佢手,一點也不能小

你搞錯咗,克里米亞唔係被俄羅斯搶走。
克里米亞原是俄羅斯領土。上世紀五十年先撥入烏克蘭。

引用:
原帖由 dogdogk 於 2018-12-5 10:58 AM 發表

精又好賤又好,美國是成功

中俄合作好表面,賣武器越南印度靚D,大陸人都唔係幾信北極熊,專搵中國笨,北方有好多土地仲係佢手,一點也不能小 ...
好笑~國與國合作本來就只有利益是否有共同敵人~
你唔通以為美國同歐盟~甚至同日韓都好友好?
咪又係表面功夫~
中俄而家合作~咪當其他野睇唔到~假使有一日美國瓦解~就是中俄對抗之日~不過到時只怕台日會死先

引用:
原帖由 guydan 於 2018-12-5 11:14 AM 發表

好笑~國與國合作本來就只有利益是否有共同敵人~
你唔通以為美國同歐盟~甚至同日韓都好友好?
咪又係表面功夫~
中俄而家合作~咪當其他野睇唔到~假使有一日美國瓦解~就是中俄對抗之日~不過到時只怕台日會死先 ...
老美瓦解就難D,老俄普京之後就有野睇,畢境靠暴力同個人維持

利益是國與國既核心價值,中美都有好長時間合作,學校醫院武器都有益老共,汶川隻黑鷹仲係第一線,老俄係中共建政後都有,打打鬧鬧,佔地武嚇都有,今日合作都冇乜得揀,雙方需要,但我睇老美起碼冇佔地,改革開放到而家,雙方利益一致,大家都揾到食,算係咁

中國既威脅仍是北方,老俄走下波,人口減少,佢要防老共,霸我中國地方唔係冇機會取回

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-12-5 09:04 AM 發表

所以美國慫恿傻蛋出來先跟中俄幹仗啊
騙案不斷重演,但又不斷有二打六國中伏同大國抗衡,美國就係後面坐享其成。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2018-12-5 01:22 PM 發表

騙案不斷重演,但又不斷有二打六國中伏同大國抗衡,美國就係後面坐享其成。
是啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]