• 瀏覽: 71,758
  • 回覆: 794
  • 追帖: 11
+11
乜都睇唔到,只睇到一班葡萄L。

又冇資格移民,人地移左民又叫人唔好番香港、又叫人剪身分證。

挑!返香港唔俾呀!要你批准?點解要剪身分證呀!犯法啊!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2018-12-4 12:58 PM 發表
除了說恭喜外, 沒有補充
有,記得剪咗香港身份証,唔好再返嚟揾著數

沒能力都留在本土,和大陸落後地方一樣,不要自視清高就好

引用:
原帖由 s-chris 於 2018-12-4 01:14 PM 發表
妤似話澳洲皮膚癌病發率特別高
有事唔好死番黎香港醫

其實最差嗰件應該係太多大陸人

我只想起一句說話,物離鄉貴,人離鄉賤!

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...
响香港做護士係厭惡性行業。去到澳洲當然係好好多喇!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-12-4 01:01 PM 發表
記住以後唔好返香港
我識的,我聽說的,我朋友的朋友,我的老友有邊個頭幾年移民唔係吹成甘,不少幾年全返來。

同條港女嫁比利時型男一樣,食洋腸同時又唱衰港男,柸為無品!

又一個俾「泛民」趕出香港嘅港人
引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...

睇回覆,香討窮撚好酸咁喎!笑死...

你有環境其實邊度都可以好好咁生活,你無環境無論去到邊度都只係為咗生存

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2018-12-4 12:58 發表
幸好他們最後得到朋友收留,才不至於要露宿,至今仍於該朋友家中暫住。

移民定難民?
寄生蟲

引用:

天氣溫和,四季 ...
最好全部黃L走哂,天下太平。

引用:
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2215000/2218716/Australia_exmobile_20181128_J_v2_1024.png

天氣溫和,四季 ...
咁咪正確囉,唔鍾意祖國或香港,咪移民外國囉,咪撚留低係唔係都吠。