• 瀏覽: 71,831
  • 回覆: 794
  • 追帖: 11
+11
 記住以後唔好返香港

引用:
原帖由 hosc 於 2018-12-4 13:29 發表
既然講到澳洲咁好,點解仲要回頭返嚟香港討論區講嘢呢?應該去澳洲討論區嘛(如果有)!
想等你哋班香討竅鬼唔抵得囉。

引用:
原帖由 waltzno1 於 2018-12-4 13:31 發表
訓人屋企好心就唔好講出黎啦
表現出澳洲充滿人情味呀。

引用:
原帖由 太大星 於 2018-12-4 13:32 發表

移民澳洲的人係誓死都唔會剪張香港身分證的,無論佢地講到澳洲點好、香港㸃衰,方便第二時躝翻黎。
X2

有着數拎,攪亂香港就係呢班。

澳洲生活質素高端過香港,呢個係事實

引用:
原帖由 _Lucyfa_ 於 2018-12-4 13:32 發表
 記住以後唔好返香港
X2

選擇正確, 恭喜恭喜!

引用:
原帖由 出得黎行 於 2018-12-4 01:26 PM 發表

濕度唔同,香港三十頭仲辛苦過個邊四十度
無出外過既然好難解析到佢聽。
我朋友係澳洲讀左兩年書,而家做埋農場工,今年同去呀媽講唔想再返香港住,係0個邊定居,佢都比較過香港其實濕度太高,就算三十度都會熱又濕,但澳洲就算相同溫度甚至高過都好,唔濕既話皮膚舒服好多。
另外佢係有濕疹既,係香港成日醫唔好,而家佢過左去那邊,已經無再發作了,有此皮膚病而且有錢移民既人可以考慮一下

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2215000/2218716/Australia_exmobile_20181128_J_v2_1024.png

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...
支持你,同時請不要回流返香港

ALL CHINESE just wanna leave china's hand but Aussie is just a paradise for thief, cheater or prisoner, matching or not just see if what a human root you are !

引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-12-4 13:35 發表
澳洲生活質素高端過香港,呢個係事實
澳洲要納幾多稅??!香港人比5%MPF已嘈到拆天!

唔係呱?你去過澳洲未架?
定係香港人去到唔敢出聲

講做好恨,做就把燃!技術就係睇牛睇羊或做低下的工作,有咩高技術性可言

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]