• 瀏覽: 66,669
  • 回覆: 794
  • 追帖: 13
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-12-4 01:07 PM 發表

澳洲天氣溫和??一月份經常都有40度喎
濕度唔同,香港三十頭仲辛苦過個邊四十度

熱賣及精選
引用:
原帖由 stevenhendry 於 2018-12-4 01:23 PM 發表

幸好他們最後得到朋友收留,才不至於要露宿,至今仍於該朋友家中暫住。

夠厚顔真係可以慳唔少
玩多p?

這個世界老散何其多,你我就是其中的一個;
我喜愛證券市場,因它是我的遊樂場!
亂市做英雄,英雄造亂市;
好股有好報,輸極有個譜!
(感受生活,活在當下 ; 我要積極面對人生!)

回覆 引用 TOP

哦~~~ 如果去到澳洲都話失望,咁就要上天國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 出得黎行 於 2018-12-4 13:25 發表

做護士當然唔失望啦,超高人工,做看護、幼兒護理都勁高薪

係香港人工先咁仆街咋
香港HA做護士都唔低。

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

記得介紹埋你啲志同道合嘅人一齊過去

回覆 引用 TOP

糸中國人有能力都移民,隔岸觀火,幾好

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2018-12-4 13:20 發表

算啦
真正移民既滋味唔通真係同你講咩
人地排華俾人洽唔通又同你講咩
佢哋喺澳洲比鬼佬恰完就返嚟香港恰香港人。

回覆 引用 TOP

既然講到澳洲咁好,點解仲要回頭返嚟香港討論區講嘢呢?應該去澳洲討論區嘛(如果有)!

hkg
澳洲好等人移民咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...
過多兩年先再做訪問吧,涯唔涯到1年都好難講。
護士無錯需求大,但都未必請香港人做,那邊有護士資格既最少涯兩年同賓賓爭,一係你投資移民。。
佢話自己技術移民,請問什麼技術?

引用:
原帖由 jiao886 於 2018-12-4 13:28 發表

糸中國人有能力都移民,隔岸觀火,幾好
又係,香港人最钟意睇人哋死人冧楼。

回覆 引用 TOP

香港人移民唔通搶澳洲人奶粉,其實現今社會每個人都自以為中心,乜野都自己行先,咪搞到自私社會個個歧視不同種人或國家囉,以黃c尤其嚴重,出到國咪比自己受下囉

回覆 引用 TOP

訓人屋企好心就唔好講出黎啦

939@4.6-18000 3968@14.58-5000
2628@18.94-4000 2318@34.4-2000
3147@9.4-20000

別人恐慌時,你就要貪婪
引用:
原帖由 輪皇 於 2018-12-4 12:56 PM 發表

香港大部分人不夠資格移民澳洲。你講都冇用。
澳洲技術移民,已經算好寬鬆

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 resort2 於 2018-12-4 01:09 PM 發表

記住剪埋張 HK ID
移民澳洲的人係誓死都唔會剪張香港身分證的,無論佢地講到澳洲點好、香港㸃衰,方便第二時躝翻黎。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]