• 瀏覽: 67,654
  • 回覆: 794
  • 追帖: 13
高尚港人又去搶貴晒人地 d 樓,仲要掠奪澳洲人資源

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
熱賣及精選
回流返嚟就全家仆街冚家剷
生仔冇屎忽

看著吧 過幾年一定回流 香港人嘛 呵呵

Since 2000 - 北京 鄭州 洛陽 開封 大連 瀋陽 長春 吉林 哈爾濱 齊齊哈爾 青島 濟南 濰坊 淄博 曲阜 台北 台中 高雄 太原 大同 臨汾 西安 延安 榆林 上海  南京  石家莊 保定 天津  唐山 張家口 宣化 呼和浩特 包頭 海拉爾 滿洲里 成都 福州 汶川 九寨溝

回覆 引用 TOP

算啦
真正移民既滋味唔通真係同你講咩
人地排華俾人洽唔通又同你講咩

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
香港護士可以去移民外國繼續做護士,但香港醫護就拒絕外地護士黎香港工作

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2215000/2218716/Australia_exmobile_20181128_J_v2_1024.png

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...
香港家鬼,一路好走

回覆 引用 TOP

記住以後唔好返香港   

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-12-4 12:45 PM 發表

經歷2014雨傘運動後,現年29歲的Annabelle對香港社會環境感到心淡,所以決定與丈夫移民。比較過不同國家後,Annabelle和丈夫最後選擇落戶澳洲,

天氣溫和,四季 ...
有冇講佢做dirty nurse, 執屎尿果D

回覆 引用 TOP

呢d 新聞幾好。。多d 人過去啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eleven1a 於 2018-12-4 13:06 發表

記住以後唔好返香港
X2

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

恭喜又一對夫妻重新做人

引用:
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2215000/2218716/Australia_exmobile_20181128_J_v2_1024.png

天氣溫和,四季 ...
返來香港死全家,就算退休之後返來都唔得!

回覆 引用 TOP

引用:

天氣溫和,四季 ...
幸好他們最後得到朋友收留,才不至於要露宿,至今仍於該朋友家中暫住。

夠厚顔真係可以慳唔少

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
有錢去邊都唔失望㗎,冇錢去邊都係死路一條咖啦

回覆 引用 TOP

做護士當然唔失望啦,超高人工,做看護、幼兒護理都勁高薪

係香港人工先咁仆街咋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]