• 瀏覽: 33,070
  • 回覆: 521
  • 追帖: 5
+29
引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 01:43 PM 發表
胡生淨係識攪地產及基建,無呢兩樣嘢胡生乜都唔係。林生一介書生,無利益衝突。你信誰?
嗰個濕九林生,之前就唔比占用郊野公園,因為佢要行山,𠵱家又唔比填海,因為佢要游水,完全唔理香港住屋現實!百無一用係書生,佢就係樣板囉!

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 01:43 PM 發表
胡生淨係識攪地產及基建,無呢兩樣嘢胡生乜都唔係。林生一介書生,無利益衝突。你信誰?
無利益衝突唔代表可信,反而一個書生但又唔係專家,我地點信佢?

引用:
原帖由 男E 於 2018-12-3 13:32 發表
特首林鄭月娥在最新一份《施政報告》提出「明日大嶼」計劃,建議在大嶼山興建約1700公頃人工島,引起社會廣泛爭議。合和實業主席胡應湘早前更提出,未來香港有1000萬人口,有需要在東大嶼填海2600公頃,初步估算填海總成本只需3300多億元。

胡應湘接受《星島日報》專訪時表示明言,單是賣地收入已可收回五、六千億,批評反對者如前天文台台長林超英危言聳聽,稱人工島有機會陸沉,「你估佢識咩?如果會陸沉,新 ...
專家講的好。

不管誰對誰錯,爭辯是必然的,因為什麽事都一定有反面。當權者不應理會太多,盲目要求共識的

呢個問題要怨婦平先識答
引用:
原帖由 小稀 於 2018-12-3 03:49 PM 發表
點解前台長以前冇咁醒,
而家咁能醒

引用:
原帖由 lung_block 於 2018-12-3 02:19 PM 發表

胡係要在私人市場爭鬥既商人..

林係活在公務員體制下,只要跟從公務員守則,安安定定收人工,退休收長糧既打工仔..

邊個講既野可信及有預計既能力,自己估計下.. ...
胡應湘眼光寬大和長遠。以前泰國的架空輕軌鐵和深廣高速便是他的經典。

提示: 違規內容已被屏蔽
胡應湘係工程界老臣子,林超英夠薑同佢講工程?!?!

插得好

只有on9仔至會去信林超英呢條柒頭 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]