• 瀏覽: 33,060
  • 回覆: 521
  • 追帖: 5
+29
引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 01:43 PM 發表
胡生淨係識攪地產及基建,無呢兩樣嘢胡生乜都唔係。林生一介書生,無利益衝突。你信誰?
得閒用下腦啦!🤭

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 01:43 PM 發表
胡生淨係識攪地產及基建,無呢兩樣嘢胡生乜都唔係。林生一介書生,無利益衝突。你信誰?
林先生早就做左地產商隻狗,做咩都錯,只可幫地產商買地。

引用:
原帖由 ff2456 於 2018-12-3 02:19 PM 發表
填海之地,七成作公屋居屋,三成私樓,合理。填海後唔使收棕地,保育的保育,物流的繼續做…大家都好。
唔填海收地,官司都有排打,收地後物流搬去邊?怎安置?一個菜園村都搞到一頭煙,成個新界?易做有益的方法不做,鼓勵政府搶棕地,唔知乜心態! ...
搞混亂,分化,沒完沒了的紛爭,才有政棍生存空間及本錢。

"合和胡生是一個有實戰經驗的建築界人士, 但林生是一個紙上談兵的人."

x2

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-12-3 03:18 PM 發表

信胡先生。而林先生只是技術後備支援
支援抽後腳

引用:
一介書生似抽水怪都D

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 02:28 PM 發表

胡生凈係識攪地產、基建,唔通叫佢反對填海?佢唔攪地產、基建,重有乜可以做?
我信胡應湘先生,佢咁嘅年紀…正所謂:行將就木!已再無利益權力輸送,不必要呃你!!!

引用:
原帖由 SAM1628 於 2018-12-3 03:38 PM 發表

我視他如現代朱葛亮
諸葛亮

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-12-3 02:28 PM 發表

胡生凈係識攪地產、基建,唔通叫佢反對填海?佢唔攪地產、基建,重有乜可以做?
唔熟行又點出聲?嗰行就一定利益衝突?
你知唔知咩叫利益衝突?唔知就唔好亂講
九唔搭八

有先進技術的日本機場,有大量金錢的社拜人工島等,胡應湘什麽都不是,空談理論,假的真不了!

引用:
原帖由 seaapex 於 2018-12-3 03:31 PM 發表

信胡生
我信填海不是解決土地唯一的選項。香港土地開發選擇很多,有填海,開發農地,棕地等,甚至政府閒置土地。例如河套地區,政府預留給創科發展,但香港創科能與深圳競爭嗎?填海亦可以有多種選擇,包括近岸分階段填海。東涌最近開工的填海就有100多公頃,一直填過去欣澳規模亦不少,亦可因應社會需要及財政能力去施行。但東大嶼一啟動就不能停,必須完成。

引用:
做官時乜都唔識, 一唔做官乜X都識, 你信誰??

問下前仆街天文台長有冇收地產商錢?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]