• 瀏覽: 51,151
  • 回覆: 667
  • 追帖: 3
+23
引用:
原帖由 柴魚花生粥 於 2018-11-26 04:22 AM 發表

如果佢提出收東北地,反而更加有利益輸送嫌疑。
東北發展巳經過左, 如囤地波捐家族D地或平賣給政府起公屋起帶頭作用, 有咩輸送利益? 反而令波叔民望升!

無謂多講,快揾黃C衆籌啦

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-11-26 04:25 AM 發表

東北發展巳經過左, 如囤地波捐家族D地或平賣給政府起公屋起帶頭作用, 有咩輸送利益? 反而令波叔民望升!
都話香港人口裡說不要 心裡很誠實
把口講點憎共產黨 其實心裡最想行共產
所有人既資產都要「捐」哂出黎要分配

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-11-26 04:25 AM 發表

佢想……你睇佢老姿咁兇狠,佢唯有跪底

引用:
原帖由 劍廿一 於 2018-11-26 04:27 AM 發表
無謂多講,快揾黃C衆籌啦
可能未選完,已進行中

中午,我冒雨都去投5號....就系要用手中一票趕走班乞人憎友..
這班友非常討厭....上星期日,他們拉票遊行十足百鬼夜行,成班友打鑼打鼓,開大個喇叭.....所經之處,間間鋪頭都罵班友太嘈...
所以有眼見....大部份店舖都不給他們貼宣傳海報在門口....相對5號就間間鋪都有她的宣傳海報....

==========
引用:
原帖由 柴魚花生粥 於 26-11-2018 04:25 AM 發表

成班仆街好似攞正牌嘅爛仔,唔知以為D城管幫佢助選。

呢個陳凱欣真係談吐有禮!大方得體!贏得光彩
唔會好似d賤人咁無品,不知尊重為何物!

引用:
原帖由 CS601P 於 2018-11-26 04:37 AM 發表
中午,我冒雨都去投5號....就系要用手中一票趕走班乞人憎友..
這班友非常討厭....上星期日,他們拉票遊行十足百鬼夜行,成班友打鑼打鼓,開大個喇叭.....所經之處,間間鋪頭都罵班友太嘈...
所以有眼見....大部份店舖都不給他們貼宣傳海報在門口....相對5號就間間鋪都有她的宣傳海報....

==========
...
因為佢地自持打住民主自由兼自以為代表全香港人,以為自己可以穿洲過省,點知結果係寸步難行。

引用:
原帖由 16610joey 於 2018-11-26 04:41 AM 發表
呢個陳凱欣真係談吐有禮!大方得體!贏得光彩
唔會好似d賤人咁無品,不知尊重為何物!
記者出身,自然有應付大眾的技巧,但都希望佢可以在未來兩年零實務D,唔好九五搭八。

卓人個班助選,故意用旺角鳩嗚團的形式去遊行拉票,周圍去嘈,開大喇叭去唱衰對手....
有腦的人都不會容忍這班友亂來騷擾街坊啦...偏偏泛民為吸納這群激進友就任由他們周圍亂來..
好心泛民用下腦啦,這班激進友只會倒米...今次就是活例子啦...好好地公平拉票,但系激進友又罵人又圍人,攪到亂七八糟....激起民憤引起反效果.....
引用:
原帖由 柴魚花生粥 於 26-11-2018 04:41 AM 發表

因為佢地自持打住民主自由兼自以為代表全香港人,以為自己可以穿洲過省,點知結果係寸步難行。

正不能勝邪

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2018-11-26 04:30 AM 發表

都話香港人口裡說不要 心裡很誠實
把口講點憎共產黨 其實心裡最想行共產
所有人既資產都要「捐」哂出黎要分配 ...
你認為香港只有犯民先有民主?

犯民代表晒民主?

唔投犯民=無民主?

犯民對家一定係保皇?

引用:
原帖由 CS601P 於 2018-11-26 04:59 AM 發表
卓人個班助選,故意用旺角鳩嗚團的形式去遊行拉票,周圍去嘈,開大喇叭去唱衰對手....
有腦的人都不會容忍這班友亂來騷擾街坊啦...偏偏泛民為吸納這群激進友就任由他們周圍亂來..
好心泛民用下腦啦,這班激進友只會倒米...今次就是活例子啦...好好地公平拉票,但系激進友又罵人又圍人,攪到亂七八糟....激起民憤引起反效果.....

...
頭先聽到李呃人條契弟講嗰句:唔能夠代表香港人攞番嗰席位。又代表全香港,真係着晒風

香港人成功了

根本他們班助選友是雜牌軍,毫無紀律...傳單夾埋派湯單及衝紅燈就系例子啦..

=========
引用:
原帖由 柴魚花生粥 於 26-11-2018 05:03 AM 發表

頭先聽到李呃人條契弟講嗰句:唔能夠代表香港人攞番嗰席位。又代表全香港,真係着晒風

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]