• 瀏覽: 72,335
  • 回覆: 1,013
  • 追帖: 6
+64
引用:
原帖由 tonylam07 於 2018-11-26 12:42 PM 發表

韓國、台灣、新加坡都比香港好,香港住宅劏房佔去入息大半,衣食住行最重是住宅,香港已經淪為第三世界城市,因為香港貧富懸殊。

去過旅行就知別國經濟情況?我到過非洲埃塞俄比亞,睇到該處竟然豐衣足食,然後話埃塞俄比亞好過香港,這是自欺欺人! ...
韓國、台灣、新加坡都比香港好??

韓國 - 自殺率全球第一
台灣- 22K 名震四海
新加坡 - 你9U P噤耐,有冇畀人打藤?

喺小啲毒媒,

上多啲google YouTube la

MeToo
引用:
原帖由 fan魚 於 2018-11-26 12:32 PM 發表

我只想打9佢

引用:
原帖由 戴錄梨 於 2018-11-26 01:11 PM 發表

柒小陣啦
走去哭桑啦

引用:
原帖由 華爾街狼狼 於 2018-11-26 01:08 PM 發表

同七、八、九十年代不同,現今的大學生只識讀死書,欠缺分辨輕重能力,唔知咩叫兩害雙權取其輕,給肥佬黎果派勢力洗吓腦又不懂仔細分析,就易比人洗衫咁洗! ...
現今大學生只識死讀書,絶對唔認同
你話係唔讀書就差唔多
門檻低左,學位多左,學生人數少左
大學生資質下降係必然既現象
但比人成功洗腦係風氣問題
最大既反中情緒來源係網絡文化
新興既網絡世界擁有極佳散播速度,滲透力等
而主導現今網絡文化既主要群體又係崇拜西方自由平等文化既年輕人

引用:
原帖由 戴錄梨 於 2018-11-26 01:53 PM 發表

今次收左幾多帖錢,有李卓仁做話題賺唔少啦
五毛式回覆   

用你 尊貴嘅長毛賊口吻 ....收皮啦.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]