• 瀏覽: 8,953
  • 回覆: 152
睇到想笑, 可能又要等多幾年。

香港人也是一樣,以為換來換去就會好!

引用:
原帖由 kof2002um 於 2018-11-25 12:45 PM 發表
否則你建議怎做就會好呢?

低端22K自己攞嚟賤

民主就係咁,幾年爽一爽之後一切如常繼續沉淪

引用:
原帖由 kof2002um 於 2018-11-25 12:45 PM 發表
有病, 食緊隻藥, 越食越病嚴重。 你換唔換???
等死。

以前政治綁架民生
而家以經濟唯主

你話邊樣人民會好D
班傻瓜以為政治可當飯食

引用:
原帖由 gullible 於 2018-11-25 01:30 PM 發表
民主就係咁,幾年爽一爽之後一切如常繼續沉淪
幾時都話封建最好。皇帝一個人 霸曬啲權 同錢 下面個班人民做奴隸。咁最有經濟效益。

掉轉頭咁問, 你又點解覺得唔換人就會變好呢? 出POST用下腦先啦~

有人以為有得投票一定好

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-11-25 12:58 PM 發表
否則你建議怎做就會好呢?
學習中共模式
習近平由村官開始,在進入中央政治局前就當過3省省長,管理3億人口、經濟規模等同二線國家
進入政治局後再用5年了解全國政治軍事經濟、國際局勢等..
目前世界找不到更有競爭力的政治體制

引用:
原帖由 ekbb 於 2018-11-25 01:49 PM 發表
掉轉頭咁問, 你又點解覺得唔換人就會變好呢? 出POST用下腦先啦~
現代選舉只是娛民大戲,根本選不出對的人
前題就錯了,換或不換也沒分別

引用:
你唔好笑人, 人地都係迫於無奈, 係人都知換左唔一定好, 但係佢地唔換就更差

引用:
原帖由 starr 於 2018-11-25 02:36 PM 發表

現代選舉只是娛民大戲,根本選不出對的人
前題就錯了,換或不換也沒分別
有分別的, 台灣有2千萬人, 只要你堅持, 終有一日會換到一個唔差的, 只是時間問題...

民市選舉專呃儍仔 啲白痴選民逢四年一次自己呃自己!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]