• 瀏覽: 5,731
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
民建聯有咩唔好?
點解唔投民建聯?

引用:
原帖由 rrt202 於 2018-11-25 10:43 AM 發表
民建聯有咩唔好?
點解唔投民建聯?
唔反中就係錯

愛國親中是絕對好事,但表面愛國親中做雙面人就是壞事。

有比較就有相害
民建聯唔係好, 但同泛民相比之下, 就好好多.

舉手機器...咁有同無都無分別...不如放部機就算....成日話忍痛投贊成票...個下你就要諗下law

引用:
原帖由 funguy0815 於 2018-11-28 09:26 PM 發表
舉手機器...咁有同無都無分別...不如放部機就算....成日話忍痛投贊成票...個下你就要諗下law
舉手都叫有同無都冇分別?
咁你唔好做投票機器啦!

引用:
原帖由 rrt202 於 2018-11-29 03:13 PM 發表

咁你唔好做投票機器啦!
依家扮叫有代表..其實用機器set 定yes 咪得law,你咁都唔明arr

其實反對派當市民白痴,民建聯就算真的一統天下,政府就真可打橫來,即使如此,如果太過分,刺激高投票率,對建制派無著數,便只會威完一屆任期,市民便會選票奪回議席抗衡,所以,民建聯即使一統天下,政治上門面野都要做下利民措施。

oh

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2018-12-2 11:49 PM 發表
保皇保到出面
吹咩,我就投佢票。

遲D都唔洗投民建聯啦,過多十幾二十年,民建聯執政,聽曬阿爺話,而家立法會被建制派操控,行會又有民建聯嘅人,就連局長都係民建聯嘅人,而家就差法官無民建聯嘅人姐,行政、立法都有民建聯嘅人,到時香港碩果僅存嘅司法制度都唔洗理啦,阿爺鐘意就干預司法機關,唔鐘意就釋法。咁樣真係對香港好咩?到時立法會全部委任、政府唔洗聽民意,就黎連「一國兩制」都無㗎啦!大家中華人民共和國香港特別行政區變成中華人民共和國香港巿咩!

利申:純粹個人意見,不喜勿插

引用:
原帖由 funguy0815 於 2018-11-28 09:26 PM 發表
舉手機器 + 埋逢政府or親中必反機器,立法會咪變成垃圾會囉。

引用:
原帖由 rrt202 於 2018-11-29 03:13 PM 發表

咁你唔好做投票機器啦!
因為佢地好似連自己贊成咗咩都唔知....哈哈..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]