• 瀏覽: 2,181
  • 回覆: 32
+2
引用:
原帖由 benadsl 於 2018-11-20 09:28 PM 發表
利比亞錯信美國顔色革命,打倒卡達菲的穩定統治,而家打內戰打到而家
利比亞人民是冇搞過革命,是西媒做假新聞抹黑卡達菲,再將入侵的isis叫做反政府軍,北約又以幫反政府軍知名入侵利比亞。

引用:
原帖由 6seven 於 2018-11-20 03:37 PM 發表
重點係"值得注意的是,作為一個非政府組織,“自由之家”大部分資金來源是美國政府".

呢招佢老美成日用, 成立一個表面與政府無關係, 又似是獨立的機構, 方更出面操控他國, 口口聲聲話自己無干涉他國內政, 同時方便利益輸送.

每個國家其反政府異已者, 唔排除背後係呢類"假獨立老美機構"操控, 用錢收買當地幾件政棍或走狗就搞亂你政府運作, 同洗市民腦, 最後家破人亡 ...
咪好似妓協同毒果咁囉。
表面上妓協應該係獨立協會組織,但實際咪肥佬黎隻狗

引用:
原帖由 零死04 於 2018-11-20 09:51 PM 發表

因為沙王聽話輸出石油比美國,唔聽話美國就輸出偽民主,輸出後得到不是民主是內戰。
唔係輸出石油比美國咁簡單,係幫美國操縱油價. 不同情況下,油價高低會影響好多野,當油價高對美國有利時就推高油價,當油價低對美國有利時就推低油價.咁玩法美國有咩可能唔惡晒?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-11-21 12:02 AM 發表

咪好似妓協同毒果咁囉。
表面上妓協應該係獨立協會組織,但實際咪肥佬黎隻狗
咪就係.

佢主子D估惑野佢copy晒.

引用:
原帖由 unsx 於 2018-11-21 00:08 發表

唔係輸出石油比美國咁簡單,係幫美國操縱油價. 不同情況下,油價高低會影響好多野,當油價高對美國有利時就推高油價,當油價低對美國有利時就推低油價.咁玩法美國有咩可能唔惡晒? ...
老美主要係要保護美元地位
http://www.eventsinfocus.org/issues/2063

石油美元(Petro-dollar)的歷史

美帝本身就係世界上最大的洋垃圾
引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-11-20 03:00 PM 發表
美報告列49個“不自由”國家 被指超7成買美軍火

美國非政府組織“自由之家”(Freedom House)日前發表最新年度“世界自由報告”,列出49個其所謂的“不自由”國家。但俄媒卻指出,這些國家中的大多數都得到了美國軍事援助。

“今日俄羅斯”(RT)11月19日 ...

美國大妓院

哈哈.
美國一直都是製造戰亂的主因

民主普選老尾戈國居然做不自由國家嘅軍火生意?x佢個臭街!

> 美報告列49個“不自由”國家 被指超7成買美軍火
美國為$$$出賣自由

願意俾美國強姦的, 就是自由國家, 反抗嘅就是不自由了, 歐盟好快就會被列為 "不自由" 了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]