• 瀏覽: 5,021
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 多啦愛 於 2018-11-21 09:36 AM 發表

風阻系數不是機密,曾經見過機龍有QUOTE過。

就算資料數據不可信,不過F-35風阻系數高與低大家還是心中有數。

至於F-35低速性能確是不弱,皆因發動機輸出強大,一定程度彌補了機身設計上的問題。 ...
F-35 好多野都內藏,外型較肥大可以理解,加上有航空母艦上操作的體型限制嘛....... 其實以美軍科技來說,要解決呢 D 問題根本無乜難度,遲下第二代 F135 出來,F-35 會變成點真係未知之數。

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-11-21 09:40 AM 發表

F-35 好多野都內藏,外型較肥大可以理解,加上有航空母艦上操作的體型限制嘛....... 其實以美軍科技來說,要解決呢 D 問題根本無乜難度,遲下第二代 F135 出來,F-35 會變成點真係未知之數。 ...
事實上F35還有900個以上問題未解決,當中許有被視為結構問題,沒有辦法解決。

影片中的肥電太樣衰,被有心人河蟹了.

d
引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-11-20 05:06 PM 發表

你呢 D 真係出晒醜,把自己主觀觀點當係事實再無限放大,你知唔知個醜字點寫?你都係做番老本行 copy&paste 垃圾文當秘笈回文算啦。
開口就出晒醜一句有料d都冇。

成版都喺氣動學專家, 勁過美國佬, 一睇就知人升力不足, 唔怪之話中共國超越美國廿年啦

好似飛天烏龜

very nice

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-5 11:16 PM 發表
成版都喺氣動學專家, 勁過美國佬, 一睇就知人升力不足, 唔怪之話中共國超越美國廿年啦
氣動設計勁過美國佬有乜奇怪,殲20超越娘娘何況肥電,只是九毛接受不了乾爹今非昔比的現實。

殲五早就勁過f16啦, 殲七早就超過f22啦, 不過各國啲人唔似香討專家咁叻, 靚嘢冇人要, 咁腕年剩喺識買美國垃圾

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-6 01:05 AM 發表
好似飛天烏龜
呢個形容好正

F-35單發動機配高風阻機身,發動機一旦失靈,極快跌進失速區,此乃美國海軍一直不喜歡F-35的原因,加上價錢昂貴,看來未來十年美國海軍主力還是F/A-18。

引用:
原帖由 多啦愛 於 2019-1-9 03:19 AM 發表
F-35單發動機配高風阻機身,發動機一旦失靈,極快跌進失速區,此乃美國海軍一直不喜歡F-35的原因,加上價錢昂貴,看來未來十年美國海軍主力還是F/A-18。 ...
F/A-18E 航程始終太短,不掛油箱只有 720KM,和 F-35C 相比差成 500KM,F-14 退役後美航艦戰鬥群沒了之前擁有的長程攔截,咁岩近幾年俄羅斯和中國又玩番大型轟炸機 + 反艦飛彈的組合,美海軍突然非常需要 F-35C 呢,F-35C 的海試已密集進行,IOC 應可在一年內,即是 2020 或之前上艦服役。

嘩,雖然飛得笨,但可愛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]