• 瀏覽: 11,183
  • 回覆: 251
  • 追帖: 3
+5
中國一點也不能少?

曾建成等架「保釣船」被山竹吹到爛晒,冇錢維修話捐給中聯辦作博物館展覽,都被中共拒絕!唔好講出海保釣,因為出海去「宣示中國主權」係違法的!天安門掛日之丸旗迎賓,都唔搵日本仔收釣魚台,果點可以少的嗎?

大陸國民供養的政權,不許國民查詢少了幾多!
別對中國共產黨存放希望。

其實覺得大陸人真是很可憐,沒有個人意志,自我思想,一切要跟黨走!

同美國人一樣啫,都係跟住二個黨走。亦唔見得有幾自由。
美國國民都一樣可憐。
民主黨生活係共和黨嘅管治,相反共和黨亦生活係民主黨嘅管治下。咪一樣係唔係自己嘅意願。
自由選舉係一班人迫另一班人接受。一樣咁無奈。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-11-19 07:04 PM 發表
中國一點也不能少?

曾建成等架「保釣船」被山竹吹到爛晒,冇錢維修話捐給中聯辦作博物館展覽,都被中共拒絕!唔好講出海保釣,因為出海去「宣示中國主權」係違法的!天安門掛日之丸旗迎賓,都唔搵日本仔收釣魚台,果點可以少的嗎? ...
綠色果部份,係幾時擁有?淸朝?唐朝?元朝?你點解又唔攞宋朝來比?咁大版圖擁有時間有幾長呢?係咪真正完全控制先?用剎那光輝來做比較?中共由零國土,演變成擁有九佰幾萬公里,係佢眼中,肯定絶對唔算小,在佢自己手上有失去國土咩?我就真係無知,明明每個朝代,國土面積都有好大落差,就算同一個朝代,面積都可能大幅減少,你個計法淨計死數,咁不如用蒙古大帝國果張圖,要收復既國土咪仲要多好多咩?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-11-20 12:50 AM 發表

綠色果部份,係幾時擁有?淸朝?唐朝?元朝?你點解又唔攞宋朝來比?咁大版圖擁有時間有幾長呢?係咪真正完全控制先?用剎那光輝來做比較?中共由零國土,演變成擁有九佰幾萬公里,係佢眼中,肯定絶對唔算小,在佢自己手上有失去國土咩?我就真係無知,明明每個朝代,國土面積都有好大落差,就算同一個朝代,面積都可能大幅減少,你個計法淨計死數,咁不如用蒙古大帝國果張圖,要收復既國土咪仲要多好多咩? ...

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-11-19 11:27 PM 發表
同美國人一樣啫,都係跟住二個黨走。亦唔見得有幾自由。
美國國民都一樣可憐。
民主黨生活係共和黨嘅管治,相反共和黨亦生活係民主黨嘅管治下。咪一樣係唔係自己嘅意願。
自由選舉係一班人迫另一班人接受。一樣咁無奈。 ...
雖然美國國民是可憐但中國人卻要去做個可憐的美國人

呢啲咪自由囉,你唔係阻人嘅諗法呀!
而家係你決定人嘅去留?
移民亦唔係你話移就可以移民。亦要美國批,國與國之間不時見到。唔見有咩問題囉!
老蔣嘅老婆亦係美國籍,馬英九個女馬唯中亦有美國籍。
係咪做咗中國人移民嘅典範?
咁移民仲有無問題?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-11-20 12:50 AM 發表

綠色果部份,係幾時擁有?淸朝?唐朝?元朝?你點解又唔攞宋朝來比?咁大版圖擁有時間有幾長呢?係咪真正完全控制先?用剎那光輝來做比較?中共由零國土,演變成擁有九佰幾萬公里,係佢眼中,肯定絶對唔算小,在佢自己手上有失去國土咩?我就真係無知,明明每個朝代,國土面積都有好大落差,就算同一個朝代,面積都可能大幅減少,你個計法淨計死數,咁不如用蒙古大帝國果張圖,要收復既國土咪仲要多好多咩? ...
零國土開始都出埋!神邏輯。咁台灣關你中共乂事

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-11-20 01:38 AM 發表

零國土開始都出埋!神邏輯。咁台灣關你中共乂事
以我所知,共產黨係中華民國眼中係賊,非法霸佔,何來土地?從零開始有錯?至於中華民國因內戰失利,被迫退守台灣,內戰係咪已經完全了結先?如果繼續再開戰,有乜理由唔關台灣島事?台灣係中華民國領土嚟,大陸以前何嘗唔係佢領土呢?九成九領土已被中共奪去,再來爭奪去達至統一,咁又有乜稀奇?你話中共從未控制過就真確既,但難保以後會被中共收復統一囉。

忍,遲早中國會統一世界

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-11-20 01:21 AM 發表
呢啲咪自由囉,你唔係阻人嘅諗法呀!
而家係你決定人嘅去留?
移民亦唔係你話移就可以移民。亦要美國批,國與國之間不時見到。唔見有咩問題囉!
老蔣嘅老婆亦係美國籍,馬英九個女馬唯中亦有美國籍。
係咪做咗中國人移民嘅典範?
咁移民仲有無問題? ...
其實我好替那些背棄了我們祖國移居了其他國家而自稱愛中國的人擔心在不同的國旗下將來難免會有廝殺的可能到那時那些自稱愛中國的人怎麼辦呢再次背棄了他現在的國家重回我們祖國做一個朝秦暮楚的人或看著我們的祖國和他現在的國家互相廝殺而在背後哭泣呢真係替他們擔心可憐😎😎😎😎😎
愛國大導演和自比岳飛的大律師他們會怎麼決擇呢?

沒有黨沒有今天的中國,因此跟從黨的政策方向是完全正確的,香港也是全靠黨的愛護才能安定繁榮,因此香港人也應跟從黨的政策並完全配合

引用:
原帖由 勝利人生 於 2018-11-20 03:13 AM 發表
忍,遲早中國會統一世界
稱霸太陽系 壓制月球火星木衛二土衛六

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-11-20 01:01 AM 發表

講得對

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]