• 瀏覽: 28,313
  • 回覆: 192
  • 追帖: 1
+12
其實應帶台妹買茶葉蛋

引用:
原帖由 aizitou 於 2018-11-19 06:28 PM 發表

中國人來香港參觀世界一流城市
下,香港重算一流城市? 
無無人商店,無共享汽車,無全方位手機支付,連街市買餸都要帶銀紙咁都叫一流?得閒去翻大陸望下先。
樓價一流貴我絕對無爭議。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-11-19 12:56 PM 發表
其實應帶台妹買茶葉蛋
仲要買杯麵喎!

引用:
原帖由 kainrodney1016 於 2018-11-19 06:42 PM 發表

下,香港重算一流城市? 
無無人商店,無共享汽車,無全方位手機支付,連街市買餸都要帶銀紙咁都叫一流?得閒去翻大陸望下先。
樓價一流貴我絕對無爭議。 ...
又無騙子,無假貨,無隨街痾屎,真係唔入流

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-11-19 12:56 PM 發表
其實應帶台妹買茶葉蛋
為什麼不買洗潔精?

引用:
其實應帶台妹買茶葉蛋
問題係大陸仲有我無人食茶葉蛋

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-11-19 06:59 PM 發表

問題係大陸仲有我無人食茶葉蛋
大陸人都食唔起茶葉蛋,整左都無人買啦。

呢啲帖....得啖笑.

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-11-19 06:54 PM 發表

又無騙子,無假貨,無隨街痾屎,真係唔入流
蛙仔你睇新聞太少了。
騙子陳振聰個朵夠嚮未,呃老太婆十億連老婆都隻眼開隻眼閉佢兩公婆簡直飲譽全球。十四億人口幾多個通街屙屎? 好多黎香港的確黎自農村地方無教育需要時間進化。但香港700萬人幾多個住公屋丟姨媽巾屎片落街呃綜援呃福利呃公屋心照啦?
黑店就更不在話下啦。假藥店,的士珠寶展廳劏遊客又少麽?
香港無品既人都唔少架。 

大陸各方面已經急起直追,多方面追過香港啦,重一流城市。
唔係話要踩自己香港人,根本香港人唔低幇,自以為是實質井底蛙不思進取。就系因為身為香港人更加唔會咁膚淺五十步笑百步。

引用:
原帖由 aizitou 於 2018-11-19 12:47 PM 發表

若玫的超市之旅基本上伴隨著「好酷哦!」「wow」這樣的語氣詞,如果我是一個沒在台灣長期生活過的人,我一定覺得那是撒哈拉台灣。是物資稀缺還是咋樣啦?!!「好多東西想買噢!」若玫抱了好幾瓶王老吉,生怕再也喝不到,嚇得我東北口音都出來了:「矮馬我去!街邊士多店到處都有得賣好嘛!」「啊,的嗎。」

「好酷哦!居然直接一整隻雞腿賣誒!」我看到她指著無窮雞腿茅塞頓開,旁邊還有一根滷味豬腳。我在台灣確實沒 ...
為什麼超市沒有魔術靈?

咁L中意打飛機既

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]