• 瀏覽: 6,313
  • 回覆: 110
+2
敢做唔敢認,呢班漢奸走狗個個都係甘

敢做唔敢認,正垃圾

引用:
原帖由 必巨發 於 2018-11-19 11:13 AM 發表
佔領行動發起人戴耀廷、陳健民及朱耀明等9人分別被控串謀作出公眾妨擾、煽惑他人作出公眾妨擾,以及煽惑他人煽惑公眾妨擾等罪,案件在西九龍裁判法院開審,全部人不認罪。

被告進入法庭前,庭外有多名公眾人士拍手,有人高叫「加油」。開庭前,朱耀明、戴耀庭、陳健民及黃浩銘在犯人欄內一起禱告。

控罪指,被告戴耀廷、陳健民及朱耀明被控串謀作出公眾妨擾罪,指3人在2013年3月至2014年12月2日期間,串謀在中 ...
否認控罪?
七百萬人親眼見到你講:「佔領中環,正式開始……!」, 幾撚威呀 !
當年好似好英雄,
今日怎料咁契弟!

引用:
原帖由 黃老邪 於 2018-11-20 05:20 AM 發表

否認控罪?
七百萬人親眼見到你講:「佔領中環,正式開始……!」, 幾撚威呀 !
當年好似好英雄,
今日怎料咁契弟!
英雄?
由頭到尾都系仆街杏加橙!

判班仆街死刑,吾好浪費時間,充公所有財產,全部黑錢😜😜😜

公民抗命唔係話預承擔法律責任架咩,而家淆底?

咁多新聞片
有埋新聞專訪
唔知法官會用乜理由放生

叫人沖時就聲大大

話一定找數 結果呢

比人追數時就反口

聽佢地講沖左果班咪醒目仔囉

黃小兵

睇吓你地D所垃圾帶頭人 幾L威

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-19 11:31 AM 發表
民主口爽爽,講 L 完就算
好衰架你

做咩改圖姐

引用:
原帖由 beegeejk 於 2018-11-20 03:21 AM 發表
一睇戴妖個樣就知係貪生怕死小人 最好香港立國安法拉班漢奸返大陸審判
佔中三妖 個朵唔係浪得虛名,收受外國政治獻金推動違法達義,佔中呃邊個......佔中三妖唔係犯法因廿三條未立法無被起訴 顛覆國家及叛國罪???

當日見到班廢青,個銀個自 high 話要公民抗命,但又要戴口罩驚死比人認到,成班底能仔講幾句就比人利用。

時間証明一切,今時今日,又有那一個真係做到公民抗命、違法達義來感染人民? 我只見到一班事後用不同借口去推翻當日自己所講所做的一切。

引用:
原帖由 超能量 於 2018-11-20 10:19 AM 發表
男子正在強姦女子,笑對女子說:
"請你忍耐多一會,我知道我是做著非法的行為,待我完事後,我會馬上去自首,完成返整個法治,因為我是很尊重法治的!"
事隔兩年,男子未見自首,其後被捕提堂時,卻振振有詞說:"行無愧作,天道昭昭!" ...
×2

自首不等於認罪

以常識邏輯理解此事
透過傳媒,市民得悉
當初佢哋強調公民抗命違法達義
更表示預計被捕或者完事後自首

咁今日,佢哋做咩否認控罪呢?
咁係證明今天的我打倒昨天的我?
咁係反口?
咁係行騙?

不知所謂,人渣垃圾

"自首是承擔刑責、尊重法治的做法,並不是懦弱,不是失敗,而是履行承諾的勇氣及對政府不仁的無聲控訴。"
.....
個時講很豪氣, 家陣就唔認罪 .... 真正無恥兼教壞細路

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]