• 瀏覽: 9,737
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
+8
真係算不幸中之大幸,飛高些或飛低些都一定死人

引用:
原帖由 octobersix 於 2018-11-18 09:24 PM 發表

意外就係意外,唔關年紀唔關性別事,唔好歧視。
睇下其他專業賽車手點睇啦。

https://topick.hket.com/article/2210997/澳門F3%2017歲女車手炮彈式飛出跑道奇蹟清醒%E3%80%805歲開始賽車破多項紀錄【有片】

香港賽車手歐陽若曦看過事發影片,指事發時出事賽車的車速未有慢下來,懷疑剎車失靈,相信並非車手出錯或與人碰撞,亦與彎道設計無關,屬罕見意外。 ...
意外0既事, 真係無分男女老幼, 冼拿最後都果次係炒到飛起.

另一條片睇,條鬼妹好L狼死,內檔無收油爬頭炒出去

太過份啦,要就地正法條鬼妹

引用:
原帖由 車站花色神童 於 2018-11-18 09:21 PM 發表

言下之意冇人可以有第一次落場?

原來賽車經驗係可以係馬路上累積返泥

唔怪得咁多非法賽車
駕駛經驗唔係靠路面, 唔通靠模樣駕駛咩.

引用:
原帖由 octobersix 於 2018-11-18 09:24 PM 發表

意外就係意外,唔關年紀唔關性別事,唔好歧視。
睇下其他專業賽車手點睇啦。

https://topick.hket.com/article/2210997/澳門F3%2017歲女車手炮彈式飛出跑道奇蹟清醒%E3%80%805歲開始賽車破多項紀錄【有片】

香港賽車手歐陽若曦看過事發影片,指事發時出事賽車的車速未有慢下來,懷疑剎車失靈,相信並非車手出錯或與人碰撞,亦與彎道設計無關,屬罕見意外。 ...
架車都未攞去驗機件, 咁快就下結論?
出賽的汽車在未開賽前, 已經左驗右驗, 證實合格才准出賽, 臨場壞 brake 的機率極小, 車手的臨危應變能力才最重要.

喺香港馬路見到女司機都要特別小心啦, 何況係女車手
女人真係唔識適合揸車,冇男人咁反應快同敏捷

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-11-18 09:32 PM 發表

駕駛經驗唔係靠路面, 唔通靠模樣駕駛咩.
證明你對賽車一無所知
你飲緊奶果個歲數人地已經參加賽車比賽喇
上到F3至少有8-10年經驗
人地有晒正規訓練
唔通真係學D飛仔周街飛咩
抽水行遠D啦

引用:
原帖由 牛屎華 於 2018-11-18 09:41 PM 發表
喺香港馬路見到女司機都要特別小心啦, 何況係女車手
女人真係唔識適合揸車,冇男人咁反應快同敏捷
哩個係事實 話性別歧視果D係廢話

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-11-18 09:38 PM 發表

架車都未攞去驗機件, 咁快就下結論?
出賽的汽車在未開賽前, 已經左驗右驗, 證實合格才准出賽, 臨場壞 brake 的機率極小, 車手的臨危應變能力才最重要. ...
你係都要歧視,認為歐陽若曦評論唔夠你專業,我冇野可以補充。

十七歲,唯一一個女車手。老實講實力未夠就唔好去害人,好彩無死人。

如果前車無炒高佢, 應該會死幾件記者

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-11-18 05:21 PM 發表
澳門大賽車壓軸賽事國際汽聯三級方程式世界盃(F3)發生嚴重意外,戰至第四圈時,由年僅17歲的德國女車手佛羅絲(Sophia Flörsch)架駛的賽車於葡京彎前直路失控,賽車高速直飛出欄外,賽會已出紅旗暫停賽事。事發時本報攝影記者王子俊正於現場拍攝,他指現場有一名攝影師受傷。賽會已出紅旗暫停賽事,官方未公佈車手傷勢和是否有其他場邊工作人員受傷。

相關片段
https://www.yo ...
佢唔死得,但佢撞傷咗5個工作人員,其中一個爆咗個肝,慘!

令人心寒!
十幾歲就賽車?
貪佢夠狠,唔知死字掂寫?
有二次世界大戰味道!
神風敢死隊!只要勝利!不惜代價!
未成年都要上飛機!
這種,只要夠狠車手落場!
賽㑹是否應該考慮?

有意味着?
不人道訓練敢死隊!
世界車會應該禁止出賽。

架車無爆炸係另一個萬幸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]