• 瀏覽: 100,919
  • 回覆: 473
  • 追帖: 5
+12
睇情況,會判得好重,打官司晒錢,認誤殺坐幾年好過,認罪起碼有得減刑,等人地告謀殺佢仲大劑。

致命一下, 係迷由錘仔扑成的 ? 

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-11-18 02:48 PM 發表
睇情況,會判得好重,打官司晒錢,認誤殺坐幾年好過,認罪起碼有得減刑,等人地告謀殺佢仲大劑。
未必!照我睇:
關鍵在於大狀團隊把口牙力點同佢打,
如果大狀經驗夠,辯駁能力堅料,
睇返以往戰績,
講到死都可以變無事嘅案例比比皆是,
未必一定輸!
有得打!
呢個時候就係這個大狀表現自己牙力辯駁能力的身價的時候到了!

引用:
原帖由 kirakirajp8 於 2018-11-18 02:53 PM 發表

未必!照我睇:
睇返以往戰績,
未必一睇輸!
...
果啲係富豪級喎,成億大狀費,出得返來都要做死窮鬼啦,何況仲有得上訴添?唔係咁容易囉。

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-11-18 02:41 PM 發表
【本報訊】沙田大圍前晚發生的兇殺及刑事毀壞案,42歲男子何善恒糾黨到一間車房,扑爛一輛GTR跑車擋風玻璃,但逃走時未及登上接應私家車,在附近街頭狂奔逃命,慌不擇路被人追及,制服地上圍毆,何求饒無果送院不治。警方拘捕3名涉案男子,包括被稱為「改裝GTR達人」的姓陳車房東主,陳妻為無綫前藝員。死者的兩男...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
原來佢老婆真係佢,
睇怕佢衣家真係煩到爆,
老公要坐好耐監,
又要顧住頭家{小朋友},
又要煩打官司D野,
唉!
慘!

引用:
原帖由 kirakirajp8 於 2018-11-18 02:53 PM 發表

未必!照我睇:
睇返以往戰績,
未必一睇輸!
...
同意,
呢句:
世事無絕對!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-11-18 02:51 PM 發表
致命一下, 係迷由錘仔扑成的 ?  
應該唔係,
估計應該窒息致死+頭骨爆烈,

就算好彩判誤殺都只少十年八年,為乜?

誤殺就入硬,不過睇下會唔㑹3個入晒!
如果鎚仔真係有死者嘅dna之類,有機入埋謀殺!不過都要睇法醫報告,個致死原因係乜?
學樓上話,睇下個大狀夠唔夠牙力,說服到陪審團ㄧ個孭晒!當然,事實好可能三個都有郁手!

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-11-18 02:58 PM 發表

果啲係富豪級喎,成億大狀費,出得返來都要做死窮鬼啦,何況仲有得上訴添?唔係咁容易囉。
緊系唔係啦,
案例:
當年謝霆鋒單頂包案表面睇對佢非常不利{所有證據釘死佢},
但大狀清雄律師單憑口才辯駁豐富經驗幫佢打甩左,
而且收費並非貴,
反而因為打甩呢單案而更加名利相收更加出名{律師},
咁又點呢????

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2018-11-18 02:58 PM 發表

原來佢老婆真係佢,
睇怕佢衣家真係煩到爆,
老公要坐好耐監,
又要顧住頭家{小朋友},
又要煩打官司D野,
唉!
慘!
呢度有好多熱心網友話會照顧阿嫂。

唔睇毒果 

上到庭認罪咪唔使打囉

引用:

未必!照我睇:
睇返以往戰績,
未必一睇輸!
...
以前冇智能手機就話姐
而家拍哂片搵金牙大狀都打唔到

原本可以打到誤剎而家有條片睇怕都係謀殺

主題標籤 #終審法院
鍵盤翻頁