• 瀏覽: 3,575
  • 回覆: 51
美國國會「美中經濟與安全審查委員會」年度報告,批評北京侵蝕香港一國兩制,建議重新評估香港獨立關稅區地位。
林鄭月娥回應指報告的指控失實和雙重標準,「甚至帶有色眼鏡去睇香港同中央關係」,強調一國兩制在香港成功落實,保持獨特制度,對不實指控批評「我感到非常遺憾」。

遺憾? 你做埋咁多冇天理事 - DQ民選議員,又任意剝奪市民政治權利終身,仲想扮可憐?!

最可憐係被你地班仆街迫害嘅香港市民呀!

漢奸滾吧
連基本法所有條款都沒有執行
你這麼想當英美奴 就該滾去英美
香港是中國特區
不爽就滾

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-11-17 06:09 PM 發表
漢奸滾吧
連基本法所有條款都沒有執行
你這麼想當英美奴 就該滾去英美
香港是中國特區
不爽就滾

基本法只係認香港係中國既一部份
但係中英聯合聲明先係最大
因為連埋香港關係法.香港政策法

美國係有責任檢討香港係咪行緊一國兩制
港人治港.高度自治

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-11-17 06:12 PM 發表

係一個法案條文但係中英聯合聲明先係最大

港人治港.高度自治 ...

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-11-17 06:12 PM 發表

即係你結第三次婚後,死咗啦,跟住你第一個同第二個老婆走來話係你大老婆二老婆,係你遺產繼承人,同你第三個老婆爭身家!

引用:

依家,香港係邊個國家土地呀。
係中國,中國,中國呀。
唔係英國,唔係美國呀。

引用:
原帖由 七條輝 於 2018-11-17 06:06 PM 發表
美國國會「美中經濟與安全審查委員會」年度報告,批評北京侵蝕香港一國兩制,建議重新評估香港獨立關稅區地位。
林鄭月娥回應指報告的指控失實和雙重標準,「甚至帶有色眼鏡去睇香港同中央關係」,強調一國兩制在香港成功落實,保持獨特制度,對不實指控批評「我感到非常遺憾」。

遺憾? 你做埋咁多冇天理事 - DQ民選議員,又任意剝奪市民政治權利終身,仲想扮可憐?!

最可憐係被你地班仆街迫害嘅香港市民 ...
【民選耳猿】不是大哂。
殺人放火姦淫擄掠都話政治迫害呀。

小佢老味,係西九割地,種種顯示入侵緊香港

https://youtu.be/Av2hXz0cxhw

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-17 06:34 PM 發表

【民選耳猿】不是大哂。
殺人放火姦淫擄掠都話政治迫害呀。
做咗會員咁耐仲係胡言亂語, 知唔知羞恥架你?!
邊個民選議員殺人放火姦淫擄掠呀?!

引用:
原帖由 七條輝 於 2018-11-17 06:06 PM 發表

係法律DQ左D議員, 林鄭無咁既權力, DQ議員係依法進行, 係正義的事, 是非不分!

引用:

美國有乜權力管香港的事,美國係邊個?

引用:
原帖由 mazingerv1 於 2018-11-17 07:51 PM 發表

美國有乜權力管香港的事,美國係邊個?
清醒D啦你
E+講緊美國有權唔俾優惠香港

引用:
原帖由 七條輝 於 2018-11-17 08:09 PM 發表
清醒D啦你
E+講緊美國有權唔俾優惠香港
你清醒啲啦,你又有權叫美國俾優惠你呀!
美國俾唔俾唔係香港可以決定?
美國又唔係第一次對其他地區指指點點。
人哋要收番優惠,無計喎!
唔通叫香港人好似啲土狗咁去乞求美國呀,我就做唔出囉。
咁關心香港咪叫啲土狗去乞求美國俾番優惠權囉,土狗!

引用:

唔出文無糧出

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]