• 瀏覽: 27,363
  • 回覆: 482
+8
香港玩完?】美國務院發言人發帖 促中港政府守一國兩制承諾

繼美國國會「美中經濟與安全審查委員會」年度報告,批評北京侵蝕香港一國兩制,建議重新評估是否仍香港是有別於中國的獨立關稅區地位後,美國國務院發言人諾爾特(Heather Nauert)亦在Twitter發帖,指美國越來越關注香港發生連串削弱基本自由的行動,促請北京及特區政府遵守他們對一國兩制原則下的承諾。

Heather Nauert
@statedeptspox
We are increasingly concerned by actions in #HongKong that undermine fundamental freedoms. We call on both Hong Kong and Beijing to uphold their commitments under the #OneCountryTwoSystems principle. #UPR31 #Geneva @UN_HRC

意思係warining letter.美國已經睇住你

恭喜晒.你港共政權玩到咁
就遇到美國會出招
但唔止上升到國會.已經去到國務院

睇埋你林鄭串柒柒咁回應
國務院發言人依家就正式回應你

土狗有良知就唔會出賣港人利益。
賣港賊。

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-11-16 09:19 PM 發表
土狗有良知就唔會出賣港人利益。
賣港賊。
依家上升到國務院出聲
今次港共政府真係做過過份了

香港俾共匪政府累死

一班賣港奴,為着討好老共,不斷出賣港人利益權利!依班人渣等天收!

引用:
原帖由 不做乃共奴 於 2018-11-16 09:38 PM 發表
香港俾共匪政府累死
中英聯合聲明有講到唔止英國
美國有責任保障香港

美國鍾意點做 有美國嘅自由 中國政策 唔會干涉外國內政 但係要奶美國鞋底 漢姦先至會做 中國人唔怕 香港人都唔怕 有馬請放過來

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-11-16 10:07 PM 發表
美國鍾意點做 有美國嘅自由 中國政策 唔會干涉外國內政 但係要奶美國鞋底 漢姦先至會做 中國人唔怕 香港人都唔怕 有馬請放過來
吃草你怕唔怕??

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-11-16 10:07 PM 發表
岩啦
取消香港關係法

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-11-16 10:11 PM 發表

岩啦
取消香港關係法
經FB上書國務院啦~

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-11-16 10:12 PM 發表

經FB上書國務院啦~
唔洗啦.國務院已經睇住香港

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-11-16 10:13 PM 發表

唔洗啦.國務院已經睇住香港
如果無十萬人聯署,國務院唔會理架!!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-11-16 08:59 PM 發表
香港玩完?】美國務院發言人發帖 促中港政府守一國兩制承諾

繼美國國會「美中經濟與安全審查委員會」年度報告,批評北京侵蝕香港一國兩制,建議重新評估是否仍香港是有別於中國的獨立關稅區地位後,美國國務院發言人諾爾特(Heather Nauert)亦在Twitter發帖,指美國越來越關注香港發生連串削弱基本自由的行動,促請北京及特區政府遵守他們對一國兩制原則下的承諾。

Heather Naue ...
議員呢???
大陸政府對香港講句野就即刻撲出黎講乜乜一國兩制港人治港
而家美國佬對香港指指點點係咪應該解讀做佢想兩國兩制鬼佬治港
快D集齊幾個旅遊議員(好似剛剛去完澳洲睇跑馬O個兩件蛋治)
去巴布亞新幾內亞搵食人族出黎出頭啦!!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]