• 瀏覽: 3,682
  • 回覆: 53
買樓定唔買樓?定係買一個供唔起嘅納米單位呢?幾廿歲人同阿爸阿媽住反而仲開心?呢幾個人雖然冇做樓奴嘅資格,但佢哋相信自己搵到生存嘅方法。

做香港人有時真係好悲哀...

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/隱形香港/256885/樓奴-沒資格買樓的一代人

我講野大聲唔代表我無禮貌!
收綜地⋯⋯「泛民」幫手叫大家不遷不拆

填海喎⋯⋯「泛民」又話倒錢落海

年青人準備瞓街囉
引用:
原帖由 薯蛋頭哥哥2.0 於 2018-11-16 05:28 PM 發表
買樓定唔買樓?定係買一個供唔起嘅納米單位呢?幾廿歲人同阿爸阿媽住反而仲開心?呢幾個人雖然冇做樓奴嘅資格,但佢哋相信自己搵到生存嘅方法。

新聞來源連結:
https://www.hk01. ...

提示: 違規內容已被屏蔽
放心。

若果中美雙方互不相讓,將貿易戰變成真正戰爭。屆時香港樓房,人人都買得起。

今日不少香港年輕人思維態度係:

一年要去幾次旅遊
成日按照各種介紹飽嘗美食
仲要經常保持高貴的生活質素及品味
個個月都要參加生日飯局
還有一年半載就換電話
電話 plan 當然要最快最好啦 ...

哩D先至係生活呀!
儲蓄?
買樓?
乞討政府咪得囉!
政府有責任養佢哋㗎!

如果人人有樓住,廢青就會搞另一樣,人人要有車~ 無車就瀨政府~ 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-11-16 05:39 PM 發表
放心。

若果中美雙方互不相讓,將貿易戰變成真正戰爭。屆時香港樓房,人人都買得起。
應該唔得,核災區。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 薯蛋頭哥哥2.0 於 2018-11-16 05:28 PM 發表

新聞來源連結:
.
點會悲哀,香港人勝在有郊野公園,無樓都好幸福!

你又講出事實啦,又俾人㩒你嬲豬豬啦。
係香港地,有唔少「本土」係接受唔到事實㗎,因為佢哋係唔捱得㗎。
供樓就係做樓奴喎,從來無諗過係一個投資、買一個資產返嚟。
引用:
原帖由 terada 於 2018-11-16 05:41 PM 發表
今日不少香港年輕人思維態度係:

一年要去幾次旅遊
成日按照各種介紹飽嘗美食
仲要經常保持高貴的生活質素及品味
個個月都要參加生日飯局
還有一年半載就換電話
電話 plan 當然要最快最好啦 ...

哩D先至係生活呀!
儲蓄?
買樓?
乞討政府咪得囉!
政府有責任養佢哋㗎! ...

又啱喎,「本土」咁鍾意打野戰。
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-11-16 05:56 PM 發表

點會悲哀,香港人勝在有郊野公園,無樓都好幸福!

地產商打手的一代人

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-11-16 05:33 PM 發表
收綜地⋯⋯「泛民」幫手叫大家不遷不拆

填海喎⋯⋯「泛民」又話倒錢落海

年青人準備瞓街囉

...
on9的一代人

雖然係少數,但係就拉死大部份人嘅民生。
真係好可悲。

佢哋用咗好錯嘅方法去證明自己係社會上嘅價值。
引用:
原帖由 fff888 於 2018-11-16 06:02 PM 發表

on9的一代人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]