• 瀏覽: 53,931
  • 回覆: 414
  • 追帖: 9
+2
休班警員涉從櫃員機偷竊一名女子的8000元,早前否認一項盜竊罪,案件今在九龍城裁判法院開審。控方在承認事實透露,被告在警誡下稱當晚他提款離開後,聽到櫃員機響號,隨即取回8000元款項,因他「頭先都撳咗8000元」,而他事後曾向銀行查詢是否自己「攞多咗錢」。

呀哈哈哈哈 右邊部機撳錢 啲錢喺左邊部機出 又咁啱兩個都唔記得攞錢

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20181115/s00001/1542264066908

(而他事後曾向銀行查詢是否自己「攞多咗錢)

主動去問返,信他不是想偷

是咁的,法官閣下
呢個年頭要幾荒謬都有可能

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-11-15 04:04 PM 發表
(而他事後曾向銀行查詢是否自己「攞多咗錢)

主動去問返,信他不是想偷
兩個人同一時間提款(即係明知左邊有人 啲錢點會係佢?)

攞完即刻唔記得自己喺右邊部機撳機? 點解攞左邊部機啲錢?

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-11-15 04:10 PM 發表

兩個同一時間提款 攞完即刻唔記得自己喺右邊部機撳機? 點解攞左邊部機啲錢?
(被告在警誡下表示,當時他在櫃員機提款,離開後聽到櫃員機響號,折返見到櫃員機有8000元,他即時取回款項,因他剛才也是打算提款8000元。他其後點算銀包內的金錢,看看該8000元是否屬於自己的,又致電銀行熱線電話,查詢是否自己「攞多咗錢」,或櫃員機是否故障,並留下個人資料予銀行跟進)

有時事情就是咁神奇,事後看返都解釋唔到

重點在這句
(致電銀行熱線電話,查詢是否自己「攞多咗錢」,或櫃員機是否故障,並留下個人資料予銀行跟進)

偷錢點會打電話去問及留資料?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-11-15 04:18 PM 發表

原來呢位網友是8 chi的 有賊偷嘢會認自己偷嘢
你有看過人偷野

會第一時間打電話去問,然後留下個人資料,等對方查?

多咗8000自己唔知?

這個藉口太差勁。

提示: 違規內容已被屏蔽
袋住先

車婉婉審,唔好嘥我時間

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-11-15 04:32 PM 發表

你呢方面好似幾有經驗 cctv影住 一句解釋唔到就脫罪
其實你係咪做慣賊?
你盲反,都要有常識

這位主動電話去銀行問,再留下個人資料等銀行查,點會是儲心偷?

不同你吹水了
連最基本常識都不懂

貪念一生引來無窮惡果,數千元只是警察一周的工作薪金...太不值得了

當個官同自己一樣白痴?
當個官同自己一樣係毅進仔咩

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]