• 瀏覽: 12,263
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
+10
《施政報告》提出填海1700公頃的「明日大嶼」願景爭議持續。對於調查顯示反對計劃的人比支持多,特首林鄭月娥昨稱須視乎調查問題問法,重申填海是無法迴避。土地監察主席李永達今早回應時認為政府言論過激,例如林太指調查有引導性問題,但進行民意調查的是其曾就讀的香港大學,而港大鍾庭耀也是本港民意調查機構中較受尊重的人,不會因某些機構而「作問題」,「一有不同意見,便(說)這些問題是leading questions,有引導性問題」,只會令問題火上加油。

李永達一矢中的!
林鄭唔洗講咁多,香討就係香港民意先驅,用呢一個帖,就可以大巴大巴咁摑佢!

我問大家一句,你是否尊重鍾庭耀

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20181114/s00001/1542159269094

------------------------------
黃畜滅  香港興

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

香港民主運動
總軍師
-----------------------------
呸,講大話民調

我支持填海

支持就畀心心啦,反對就畀豬

我何止「尊重」鍾先生,對之更可謂萬分「欽敬」呀。

講大民調,都係算把啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-14 10:10 AM 發表
講大民調,都係算把啦
李永達講咗啦,鍾庭耀係受尊重架!!!

鐘庭耀
簡直係哈哈笑

【明日大嶼】港大民研:七成人支持先處理棕地及高球場

https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00001/1542012427075

港大盲調明顯有引導性
將棕地發展  收回高球場
同填海對立起來

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-11-14 10:07 AM 發表
我支持填海

支持就畀心心啦,反對就畀豬
支持明日大嶼

蛇鼠一窩的  港大話民調,有幾多公信力?算把啦……

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-14 10:04 發表
《施政報告》提出填海1700公頃的「明日大嶼」願景爭議持續。對於調查顯示反對計劃的人比支持多,特首林鄭月娥昨稱須視乎調查問題問法,重申填海是無法迴避。土地監察主席李永達今早回應時認為政府言論過激,例如林太指調查有引導性問題,但進行民意調查的是其曾就讀的香港大學,而港大鍾庭耀也是本港民意調查機構中較受尊重的人,不會因某些機構而「作問題」,「一有不同意見,便(說)這些問題是leading questi ...
我問大家一句,你是否尊重鍾庭耀
He is a father of all rubbish.

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-14 10:12 AM 發表

李永達講咗啦,鍾庭耀係受尊重架!!!
李永達係乜水,佢講既一定係啱架

鍾庭耀 << 真係咁專重?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-14 10:04 AM 發表
《施政報告》提出填海1700公頃的「明日大嶼」願景爭議持續。對於調查顯示反對計劃的人比支持多,特首林鄭月娥昨稱須視乎調查問題問法,重申填海是無法迴避。土地監察主席李永達今早回應時認為政府言論過激,例如林太指調查有引導性問題,但進行民意調查的是其曾就讀的香港大學,而港大鍾庭耀也是本港民意調查機構中較受尊重的人,不會因某些機構而「作問題」,「一有不同意見,便(說)這些問題是leading questi ...
他又沒有給我著數,又沒有對正常社會有大貢獻,你尊重他是你的事,你憑什麼代表社會,代表我!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-14 10:04 AM 發表
咪玩啦, 結果是100% 真的。。。。正如我問, 如果政府而家收唔到地喇, 香港無晒地喇, 你地會讚成填海嗎? 民調結果: 香港市民百份百支持賣海! 受訪人數:4 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]