• 瀏覽: 14,673
  • 回覆: 179
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-11-13 12:09 PM 發表
IT之家11月12日消息據新華社報導,中科院等離子體所今天發消息稱,我國大科學裝置“人造太陽”日前取得重大突破,實現加熱功率超過10兆瓦,等離子儲能增加到300千焦,等離子體中體電子溫度首次達到1億度。

根據介紹,我國自主設計研製的“東方超環”(EAST)磁約束核聚變實驗裝置,是世界上第一個非圓截面全超導託卡馬克,也是我國第四代核聚變實驗裝置, ...
連太陽都造到??
利害了我的國

毛澤東咪人造太陽囉。

“地球變暖”係樓主自己加上去嘅歪曲事實字眼?

舒服

智商係硬傷,樓主節哀。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-11-13 12:09 PM 發表
IT之家11月12日消息據新華社報導,中科院等離子體所今天發消息稱,我國大科學裝置“人造太陽”日前取得重大突破,實現加熱功率超過10兆瓦,等離子儲能增加到300千焦,等離子體中體電子溫度首次達到1億度。

根據介紹,我國自主設計研製的“東方超環”(EAST)磁約束核聚變實驗裝置,是世界上第一個非圓截面全超導託卡馬克,也是我國第四代核聚變實驗裝置, ...
一定係
除非唔係
有左夜間太陽
夜晚未唔使開燈囉
樓主明唔明

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-11-13 12:26 PM 發表

你喺屋企打邊爐, 間屋會吾會變熱先??
呢樣係合理懷疑
樓主屋企冇冷氣

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-11-13 01:02 PM 發表

夜晚都有太陽, 結果咪令地球更加熱囉
熱未開冷氣囉

引用:

EAST 吾係 ITER 國際新能源組織共同項目咩

https://zh.m.wikipedia.org

參與國家卅五個呀, 日本有份牽頭添呀

查資料都懶學人學術題, 話日本食鐵板燒, shabu shabu 多加速暖化丫笨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]