• 瀏覽: 4,081
  • 回覆: 30
大陸真是cheap

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-11-12 09:33 PM 發表

所以維族也是亂認
古語有雲:認賊作父
古人誠不欺我啊

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-11-12 11:30 PM 發表

你看多少智障維族認為跟土耳其是同族
多少維族人拖家帶口跑去土耳其
還有的人借道土耳其加入恐怖組織
其實土耳其都唔係突厥啊。 佢地係中亞奧斯曼部落。 人種係閃米特同斯拉夫混種。 之前佢地係塞爾柱突厥帝國個打工仔啫。打工可以當boss咩。
打工就算啦,仲反水割據一方。正一亂臣賊子。

一個突厥反賊,支持一個突厥世仇,光復突厥?

真係唔知道班人係唔係青山走出來。

引用:
原帖由 lung_block 於 2018-11-12 04:45 PM 發表

問題係,台灣每年出國人次有千多萬,即係平均每兩個台灣人就有一個有出國經驗...

人次
即係亦有可能係1/50 台灣人每年出國25次

某程度冇錯,唔知點解一CONNECT 廣東WIFI 連WHATS APP 都連唔到, 都唔知係咪WIFI 嚟..

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-11-29 11:22 PM 發表

人次
即係亦有可能係1/50 台灣人每年出國25次
好過強國好多

上唔到whatsapp表示無wifi,表示台蛙同你既智商一樣咁低囉
引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-11-29 11:54 PM 發表
某程度冇錯,唔知點解一CONNECT 廣東WIFI 連WHATS APP 都連唔到, 都唔知係咪WIFI 嚟..

引用:
原帖由 lawo 於 2018-11-12 04:56 PM 發表

x2
欲要亡其國,必先亡其史;欲滅其族,必先滅其文化。
香港政府廢中國歷史十八年,選讀中史科學生由十多萬減到幾千!
×2

真係好離譜(利申:本人土生土長香港人)

中史選修,而通識必修;事實證明通識根本就成為黃絲文宣課程。為港獨鋪路

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-11-29 11:54 PM 發表
上唔到明慧網都唔算wifi喇

引用:
原帖由 starr 於 2018-11-12 15:06 發表
繼多年前的“大陸人吃不起茶葉蛋”後,最近又有一個類似的梗驚掉了大陸小夥伴們的下巴。據廣州台灣青年之家會長鄭明嘉說,有台灣大學生問他廣州有沒有地鐵可以坐,有沒有WIFI,晚上無聊有沒有夜店可以玩。鄭明嘉認為,這是因為大陸和台灣之間的資訊非常的不對稱。

所以,這種資訊的不對稱,是如何造成的呢?為什麽在信息全球化的現在,為什麽都是同文同種的中國人,有些台灣人對大陸的印象卻還 ...
是的,香港也好不了多少。香港人日、韓就知。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-1-14 05:19 PM 發表
上唔到whatsapp表示無wifi,表示台蛙同你既智商一樣咁低囉
有WIFI 但上唔到要上的網,有咩用?

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-1-14 05:23 PM 發表

上唔到WHATSAPP和IG,已經冇乜用,

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-1-14 05:23 PM 發表

咩係明慧網?

引用:
原帖由 #0005 於 2019-1-23 10:10 AM 發表

咩係明慧網?
法輪功網站,專門傳揚真理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]